Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor îi cere lui Băsescu să-l accepte la dezbatere. C.V.Tudor organizează miting la Parlament

Kelemen Hunor îi cere lui Băsescu să-l accepte la dezbatere. C.V.Tudor organizează miting la Parlament

Kelemen Hunor îi cere lui Băsescu să-l accepte la dezbatere. C.V.Tudor organizează miting la Parlament
Sursa foto: Kelemen Hunor
20 Noi 2009   •   11:43

Candidatul UDMR la Preşedinţie, Kelemen Hunor vrea să participe la dezbaterea dintre primii trei candidaţi plasaţi în sondaje organizată vineri seară de IPP la Palatul Parlamentului. Udemeristul a susţinut vineri că omologii săi, Crin Antonescu şi Mircea Geoană şi-ar fi dat deja acceptul şi că aşteaptă în acest moment un răspuns din partea staff-ului lui Traian Băsescu. În paralel, un alt candidat, cel al PRM Corneliu Vadim Tudor a anunţat că va organiza un miting de protest în faţa clădirii Parlamentului pentru modul discriminatoriu în care a fost tratat.

"Am fost contactat de domnii Mircea Geoană şi Crin Antonescu, care au acceptat să fiu prezent la dezbaterea de vineri seară. Aştept acum şi un răspuns din partea staff-ului domnului Traian Băsescu pentru că vreau să particip la dezbatere. Dacă au acceptat candidaţii PSD şi PNL o dezbatere în patru, aştept ca şi Traian Băsescu să îşi dea acordul. Nu are de ce să nu mă accepte", a spus Kelemen.
Candidatul UDMR a precizat că aşteaptă un răspuns din partea lui Băsescu până în jurul orei 15.00 sau 16.00, pentru a avea timp să ajungă în Bucureşti.
Kelemen Hunor a criticat dur, joi, intenţia principalilor săi contracandidaţi de a organiza, vineri, o dezbatere în trei, calificând acest lucru "incalificabil" şi "de neacceptat". Candidatul UDMR a mai subliniat că se simte "exclus de colegii care vor veni apoi să ceară voturile maghiarilor".

C.V. Tudor vrea scandal: "Nu s-a mai pomenit ca un cotoi să oprească un zimbru carpatin"

Între timp, un alt candidat ignorat de cei trei prezidenţiabili, peremistul Corneliu Vadim Tudor ameninţă cu perturbarea dezbaterii printr-un miting de protest care ar urma să aibă loc în faţa Palatului Parlamentului.

"Am făcut cereri la primăria generală, la poliţia Capitalei şi la jandarmerie fiindcă într-o formă sau alta vom participa şi noi la dezbatere", a spus C.V. Tudor, precizând că încă nu a primit răspuns pentru autorizarea unei manifestaţii a susţinătorilor săi. "Mai multe sute de simpatizanţi PRM vor fi acolo începând cu ora 18. Voi intra în Parlament pentru că sunt membru al Parlamentului European. Intră o femeie de serviciu, o liftieră, intră Cotoi şi nu pot eu să intru?" a afirmat Vadim Tudor.

El a avertizat că intenţionează să participe la dezbatere chiar dacă nu a fost invitat. "Mă opresc la intrare de faţă cu toată presa? Vă închipuiţi ce minge îmi ridică la fileu? Şi cine să mă oprească, Cotoi? Nu s-a mai pomenit ca un cotoi să oprească un zimbru carpatin", a spus liderul PRM.
C.V. Tudor nu a exclus posibilitatea ca accesul să-i fie refuzat, caz în care vor continua protestul de afară. "Vom picheta palatul Parlamentului de acolo, de afară şi de acolo vom răspunde întrebărilor acestui ziarist de doi lei, Robert Turcescu", a conchis preşedintele PRM.

Deocamdată, PRM a trimis scrisori Avocatului Poporului, BEC, CNA şi CNCD, reclamând faptul că dezbaterea electorală va avea loc doar între trei din cei 12 candidaţi la Preşedinţie.

În cele patru scrisori, PRM susţine că, fără niciun temei legal, staff-urile de campanie ale candidaţilor PDL şi PNL au decis în mod discriminatoriu cine poate participa şi cui îi este interzisă prezenţa la ultima dezbatere televizată pentru alegerile prezidenţiale.

"Organizatorii se bazează, chipurile, pe rezultatele unor aşa-zise instituţii de sondare a opiniei publice, de fapt de manipulare a alegătorilor. Se pregăteşte, astfel, încălcarea prevederilor legale, respectiv a Legii 370/2004 şi OUG nr. 95/2009, pentru ca în ultima zi a campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie a.c., să aibă loc, în studiourile publice şi private, o dezbatere televizată organizată de către Institutul pentru Politici Publice la care vor participa numai 3 candidaţi dintre cei 12 înscrişi în cursa prezidenţială", se mai arată în scrisorile PRM.

Antena3.ro

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close