Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor îl acuză pe Tokes de ipocrizie: Ar trebui să-şi dea demisia şi din Parlamentul European

Kelemen Hunor îl acuză pe Tokes de ipocrizie: Ar trebui să-şi dea demisia şi din Parlamentul European

Kelemen Hunor îl acuză pe Tokes de ipocrizie: Ar trebui să-şi dea demisia şi din Parlamentul European
Sursa foto: Foto: INTACT Images
12 Mar 2012   •   12:27

Europarlamentarul Laszlo Tokes ar fi trebuit să-şi dea demisia nu doar din Uniune, ci şi din Parlamentul European, dacă ar fi fost "un om cu verticalitate", este de părere liderul UDMR Kelemen Hunor, citat de Agerpres.
 
"Domnul Tokes nu mai este membru UDMR de facto de foarte mult timp, de iure, sigur, o astfel de intenţie trebuia luată. Toată argumentele domnului Tokes denotă o ipocrizie fără margine fiindcă până la urmă, cel care înfiinţează un partid şi este fondatorul unui alt partid, nu mai are cum să facă parte din UDMR. Deci, din acest punct de vedere, toate argumentele lui Tokes denotă o ipocrizie totală." a declarat Hunor.

"Sigur, dacă el ar fi un om cu verticalitate şi un om corect şi moral, atunci şi-ar fi dat demisia şi din PE, unde a intrat pe lista UDMR. Asta ar fi fost o mişcare şi o decizie logică, să depună şi mandatul de la Parlamentul European', a mai declarat preşedintele UDMR.
   
Europarlamentarul Laszlo Tokes şi-a anunţat luni demisia din UDMR, argumentând că îi este din ce în ce mai greu să explice la Bruxelles ce se întâmplă în România, un exemplu fiind poziţia Uniunii faţă de proiectul de minerit de la Roşia Montană.
   
Potrivit eurodeputatului, comunitatea maghiară din Transilvania este "ruşinată" de comportamentul unor parlamentari UDMR care se opun demersurilor anticorupţie ale unor instituţii precum ANI şi DNA.
   
Tokes este fondator al Uniunii Democrate Maghiare din România, a fost preşedintele de onoare al UDMR din 1990 până în 2003, iar până în prezent a fost membru al organizaţiei din Timiş.

×
Subiecte în articol: Laszlo Tokes Kelemen Hunor
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close