Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor îl trimite pe Cioloș să formeze guvern cu PSD și AUR

Kelemen Hunor îl trimite pe Cioloș să formeze guvern cu PSD și AUR

Kelemen Hunor a transmis, vineri, că premierul desemnat Dacian Cioloș nu a reușit să restabilească un nivel minim de încredere care ar fi permis refacerea coaliției PNL-USR-UDMR. Liderul UDMR îl trimite pe Cioloș să formeze un nou guvern alături de PSD și AUR.

Kelemen Hunor îl trimite pe Cioloș să formeze guvern cu PSD și AUR
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Gabriel Dano    |    15 Oct 2021   •   16:22

Potrivit lui Kelemen Hunor, Dacian Cioloș mai are trei opțiuni:

    "1. să renunțe la mandatul oferit de președinte;
    2. să formeze un nou guvern PSD-USR-AUR, alianță formată pentru demiterea guvernului;
    3. să ceară sprijinul Parlamentului pentru un guvern monocolor USR".

    "UDMR consideră în continuare că, în loc de tactici tehnice pentru putere, este necesar să se formeze un guvern cât mai curând posibil. Un guvern care să se concentreze pe problemele reale ale societății, găsind soluții urgente pentru gestionarea pandemiei, problema creșterii prețurilor la energie și pregătirea bugetului de stat pentru anul viitor.
    Pentru noi, politica înseamnă în primul rând căutarea și reprezentarea binelui comun, îmbunătățirea condițiilor de trai și de siguranță al oamenilor. Urmând aceste principii în activitatea noastră din cadrul guvernului, reprezentăm comunitatea maghiară din România și toți cetățenii români, atât timp cât vom avea posibilitatea să fim prezenți la guvernare", a scris Kelemen Hunor, pe Facebook.

Florin Cîțu, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor ar fi trebuit să se întâlnească din nou vineri, însă întâlnirea a fost anulată la cererea liderului PNL. Florin Cîțu a anunțat că liberalii au decis, vineri, în ședința BEX, că nu îl vor susține pe Dacian Cioloș.

Cîțu a mai transmis că, dacă USR-PLUS nu reușește să coalizeze o majoritate, PNL va începe negocieri cu toate partidele, cu excepția AUR.

 

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor Dacia Cioloș
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close