Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor, ironii la adresa lui Iohannis pe tema justiției

Kelemen Hunor, ironii la adresa lui Iohannis pe tema justiției

Kelemen Hunor, ironii la adresa lui Iohannis pe tema justiției
08 Dec 2017   •   16:50

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) de la Târgu Mureş, că UDMR nu are nicio intenţie să creeze o dependenţă politică sau să împiedice lupta împotriva corupţiei, ci doreşte o separaţie reală a puterilor în stat.

Mai mult, liderul UDMR nu-l vede pe Iohannis ca pe un garant al independenţei Justiţiei pentru că este politician, „nu un iezuit“, potrivit Agerpres.

„UDMR nu are nicio intenţie să creeze o dependenţă politică sau să împiedice lupta împotriva corupţiei. Noi dorim un singur lucru: atunci când vorbim despre stat de drept să înţelegem acelaşi lucru. Să înţelegem că legea este mai presus toţi şi toate, că lege trebuie să însemne acelaşi lucru pentru toţi. (...) Noi am vrea o separare a puterilor în stat, iar această separare să fie reală. (...) Acum s-a renunţat la acea propunere a CSM cum că preşedintele statului are dreptul să respingă o singură dată o numire. S-a renunţat la acest lucru, eu cred că ar fi putut să rămână. Pentru că nu preşedintele statului este garanţia independenţei justiţiei, preşedintele de stat este şi el un politician, nu un iezuit este numit un preşedinte de stat. Preşedintele de stat nu este acolo ca să decidă cine va deschide o mănăstire sau nu, el este un politician, la fel este şi preşedintele actual, la fel a fost şi cel dinainte", a declarat Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale.

 Liderul UDMR susţine că CSM ar trebui să reprezinte garanţia independenţei justiţiei, fiindcă „justiţia nu este nici albă, nici neagră, nu este că pe de o parte stau îngerii, iar dincolo, dracii“.

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close