Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor: Liberalii vor guverna, că n-au încotro, deși abia așteaptă să fie dați jos

Kelemen Hunor: Liberalii vor guverna, că n-au încotro, deși abia așteaptă să fie dați jos

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, la emisiunea ”Marius Tucă Show”, că liberalii vor guverna, că ”nu au încotro”, deși”abia așteaptă să fie dați jos de la guvernare”. El a mai apreciat că nici PSD nu își dorește să guverneze.

Kelemen Hunor: Liberalii vor guverna, că n-au încotro, deși abia așteaptă să fie dați jos
Sursa foto: Hepta
25 Mai 2020   •   19:21

”Nu s-au gândit să guverneze până în decembrie 2020. (...) Vor guverna, că n-au încotro. Nu ne-am gândit, nici măcar n-am discutat cu colegii din Parlament (despre o moțiune de cenzură - n.r.). Nu ne-au căutat. În acest moment am impresia că PSD își dorește să guverneze”, a declarat Kelemen Hunor.

El a mai spus că PSD, ALDE și ProRomânia pot forma o majoritate, dar nu își doresc să preia guvernarea.

”De moțiune de cenzură vorbesc mai mult cei de la PNL. Ei abia așteaptă să fie dați jos de la guvernare și abia așteaptă să nu mai meargă până la alegeri. În acest moment, PSD, ALDE, PRO România au majoritate. Matematic ei pot guverna dacă vor. Pot forma majoritate. Dar nu cred că doresc acest lucru. Nici măcar USR-ul nu a vrut să intre la guvernare, fiindcă știau că vor pierde dacă vor guverna în această perioadă. Eventual, dacă lucrurile se complică, vom putea vota o moțiune în septembrie și rămâne un guvern cu puteri limitate”, a adăugat liderul UDMR.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor
Parteneri
Cod galben de ploi, vijelii și grindină! București și alte 23 de județe vizate
x close