Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor: "Medicii riscă să nu primească salariile". Cum răspunde Florin Cîţu

Kelemen Hunor: "Medicii riscă să nu primească salariile". Cum răspunde Florin Cîţu

Kelemen Hunor a avertizat că medicii riscă să nu îşi primească salariile, dacă liderii politici nu urgentează formarea Executivului.

Kelemen Hunor: "Medicii riscă să nu primească salariile". Cum răspunde Florin Cîţu
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Preda    |    17 Noi 2021   •   18:21

"În sistemul sanitar sunt 74.000 de persoane care dacă nu se face rectificarea nu au cum să primească salariile. Medicii de la UPU, medicii rezidenți, cei de la DSP-uri, cei care sunt plătiți de la minister. Pe 25 noiembrie ar trebui să avem banii.

Au zis că se poate face această rectificare și prin amendament la rectificarea precedentă, în Parlament. Plus bugetul, plus multe alte lucruri. Dacă nu putem să ne înțelege în 2-3 săptămâni nici în 4, nici în 5, nici în 8 nu putem să spunem noutăți", a spus Kelemen Hunor la B1 TV.

Guvernul rămâne fără bani pentru salarii?

Sunt probleme şi în sistemul de educaţie. Chiar ministrul Educaţiei a spus că de Sărbători oamenii ar putea să rămână fără salarii. E nevoie de 300 de milioane de lei pentru salarii şi contribuţii în educaţie şi 116 milioane de lei pentru bursele elevilor.

Florin Cîţu dă asigurări că pensiile şi salariile vor fi plătite la timp

Premierul interimar, Florin Cîţu, a declarat că pensiile şi salariile se vor plăti la timp.

"Am plătit, ştiţi foarte bine, în vară erau centrele de vaccinare neplătite de câteva luni de zile. Plăţile sunt făcute la zi, nu cred că vor exista probleme", a spus el.

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor salarii Florin Cîțu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close