Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor spune unde s-au blocat discuțiile pentru noul guvern: ”Nu știu cine ar accepta o astfel de variantă!”

Kelemen Hunor spune unde s-au blocat discuțiile pentru noul guvern: ”Nu știu cine ar accepta o astfel de variantă!”

Kelemen Hunor spune că negocierile pentru un nou guvern s-au blocat la discuția pentru premier: ”PNL nu acceptă ca PSD să vină cu propunere de premier, PSD nu acceptă PNL cu propunere de premier”.

Kelemen Hunor spune unde s-au blocat discuțiile pentru noul guvern: ”Nu știu cine ar accepta o astfel de variantă!”
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    10 Noi 2021   •   12:41

„Este o soluție (premier prin rotație-n.r), nu am încercat niciodată. Se poate încerca, nu spun că este o soluție bizară.

Aici ne-am blocat. PNL nu acceptă ca PSD să vină cu propunere de premier, PSD nu acceptă PNL cu propunere de premier.

Ambele partide vor să fie desemnat premier președintele partidului. S-a propus să fie o rotație în trei, se poate și premier independent. Era discuția să fiu și eu. Nu contează câte luni.

Dacă începe UDMR, ceilalți sunt salvați pentru că, după aceea, poate să vină și PNL și PSD. Problema este cine începe. Nu știu cine ar putea să fie premier independent. Depinde de personalitatea premierului”, a declarat Kelemen Hunor la Digi24, citat de Mediafax

Liderul UDMR admite că se poate guverna și cu un premier independent, „dar va fi foarte greu”.

„Nu știu cine ar accepta o astfel de variantă. Au fost creionate câteva alternative. Trebuie să mergem la președinte pentru că el desemnează. Deocamdată nu există o înțelegere pe acest subiect. Nu o să ne împiedicăm de persoana premierului”, adaugă liderul UDMR.

Acesta spune că niciun partid „nu își permite să facă o altă desemnare decât președintele partidului”.

„Eu nu cred că mă va desemna președintele Iohannis, deci pot să fiu destul de relaxat. În interiorul UDMR nu există o competiție pentru putere. La celelalte partide s-ar putea să apară foarte repede”, mai spune Kelemen.

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close