Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor "a scăpat porumbelul". Ce neînțelegeri sunt deja în alianța PSD-PNL-UDMR

Kelemen Hunor "a scăpat porumbelul". Ce neînțelegeri sunt deja în alianța PSD-PNL-UDMR

"Ne-am blocat la discuția de premier. PNL nu acceptă ca PSD să vină cu propunere de premier. PSD nu acceptă PNL cu propunere de premier", spune președintele UDMR Kelemen Hunor cu privire la negocierile dintre cele trei partide cu privire la formarea unei alianțe guvernamentale.

Kelemen Hunor "a scăpat porumbelul".  Ce neînțelegeri sunt deja în alianța PSD-PNL-UDMR
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    10 Noi 2021   •   20:07

"S-a pus problema să fie rotație în trei - se poate și această variantă. În acest moment discutăm de alternative: se poate și premier independent. (...) Nu contează (câte luni ar guverma UDMR, n.r.). Știți cum e? Dacă începe UDMR, ceilalți sunt salvați, că după aceea poate să vină și PSD-ul și PNL-ul.

Ei au problema cu cine începe. Noi am creionat niște alternative, inclusiv premier independent. Nu știu cine ar putea să fie premier independent, depinde de persoană, de personalitatea omului. Se poate lucra și cu un premier independent, dar va fi foarte greu, pentru că trebuie să coordoneze o coaliție, cu oameni puternici, cu un program de guvernare de cei din coaliție.

El primește în brațe un program de guvernare, nu știu cine ar fi acea personalitate care acceptă o astfel de personalitate. Repet: au fost creionate câteva alternative. Trebuie să mergem la Iohannis, pentru că președintele desemnează premierul, nu coaliția, și trebuie o discuție și cu el în momentul în care avem toate celelalte aspecte puse pe masă: programul de guvernare, structura și acordul de coaliți", a spus Kelemen Hunor, la Digi24.

Florin Cîțu explică alianța PNL-PSD: ”Foștii parteneri au dat mâna cu PSD”

Premierul interimar și liderul PNL, Florin Cîțu, a comentat situația dificilă în care se află partidul pe care îl conduce, de a negocia cu adversarul politic pentru conturarea unei majorități care să guverneze România.

Întrebat cum le explică românilor faptul că PNL ”a dat mâna cu PSD”, liderul PNL a dat vina pe USR:

„Trebuie să ne uităm cum am ajuns astăzi aici. Din păcate, foștii parteneri au dat mâna cu PSD, n-au mai vrut să dea mâna cu noi și suntem astăzi aici, trebuie să facem o guvernare pentru români.”, a declarat Florin Cîțu.

Liderul PNL a transmis un mesaj românilor:

„Niciunul dintre principiile pentru care ne-au votat și niciuna dintre măsurile pentru care ne-au votat nu vor fi diluate și nu vor dispărea în această guvernare.

Vom merge în această guvernare pentru a apăra în continuare proprietatea privată, antreprenorii, românii care își asumă riscuri și muncesc în România, cei care plătesc taxe. Îi vom asigura, din nou, că nu vor crește taxele. Pentru asta suntem acolo. Dacă această guvernare înseamnă să fim lângă social-democrați, asta este! În acest moment, asta este soluția pentru România."


 

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close