Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor: "Nu avem niciun motiv să plecăm din coaliție și de la guvernare"

Kelemen Hunor: "Nu avem niciun motiv să plecăm din coaliție și de la guvernare"

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a anunţat, astăzi, înainte de şedinţa pe care liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, au avut-o pentru a stabili modalitatea prin care se va face rotativa guvernamentală, că UDMR nu are niciun motiv să plece din coaliţie şi de la guvernare.

de Georgiana Adam    |    18 Mai 2023   •   14:40

Negocierile pentru formarea noului guvern, ce va fi condus de Marcel Ciolacu, au continuat, astăzi, la Guvern, acolo unde s-au întâlnit Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă.

Ulterior, la ora 15.00, tot la guvern, a început o altă şedinţă a coaliţiei de guvernare, la care a participat şi delegaţia UDMR.

După şedinţa coaliţiei, Nicolae Ciucă are o altă întâlnire, la Vila Lac, cu liderii Partidului Naţional Liberal.

Potrivit unor surse, există mai multe scenarii pe masa discuţiilor, iar un lucru cert este că UDMR ar putea să piardă ministere. Se discută despre comasarea unor ministere, cum ar fi Ministerul Sportului, care este la UDMR, să treacă la Ministerul Familiei, care este condus de PSD.

Un alt scenariu este acela ca premierul Nicolae Ciucă să preia funcţia de vicepremier în Guvernul Ciolacu şi să conducă Ministerul Dezvoltării, deţinut în prezent de UDMR.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close