Antena 3 CNN Politică UDMR explică de ce s-au blocat negocierile cu PSD-ALDE pentru moțiune

UDMR explică de ce s-au blocat negocierile cu PSD-ALDE pentru moțiune

UDMR explică de ce s-au blocat negocierile cu PSD-ALDE pentru moțiune
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    20 Iun 2017   •   16:27

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat marţi că nu are nicio problemă dacă pragul pentru folosirea limbii materne ar fi stabilit la 15%, aşa cum a propus PSD, şi că discuţiile cu coaliţia de guvernare nu s-au blocat din cauza acestui prag. 

"Orice proiect poate fi amendat în comisiile de specialitate, inclusiv acest prag la 15%, nu am nicio problemă, dar, bineînţeles, asta se va discuta în comisia de specialitate, şi nu în faţa microfoanelor. Nu aici s-au blocat discuţiile, aveţi informaţii false", le-a declarat el jurnaliştilor la Palatul Parlamentului. 

Kelemen Hunor a spus că UDMR este pregătită pentru ziua de miercuri, când se va discuta moţiunea de cenzură, şi că parlamentarii Uniunii nu vor participa la vot. 

Întrebat dacă este pregătit, după ce se dezbate şi votează moţiunea de cenzură, să poate discuţii pentru intrarea la guvernare, Kelemen Hunor a menţionat că e bine să existe şi Opoziţie. 

"Eu am o părere şi am spus şi ieri: e bine să existe şi Opoziţie, mai mică, mai mare, deci nu e bine să fie toată lumea la guvernare, la Putere. Într-o democraţie parlamentară sănătoasă e bine să fie cineva şi în Opoziţie. Dacă toţi ceilalţi vor considera că trebuie să stea doar UDMR în Opoziţie şi acest lucru e posibil, sau dacă tată lumea va considera că trebuie să stea PMP în Opoziţie... Trebuie să fie cineva în Opoziţie", a mai spus el. 

Kelemen Hunor a afirmat că, după părerea lui, acum minoritatea maghiară nu este respectată în România. 

Citiți și Moțiunea de cenzură a PSD împotriva a propriului Guvern Grindeanu va fi votată miercuri, la ora 11.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close