Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor: Parteneriatul cu SUA trebuie întărit. De la Moscova nu a venit niciodată libertate

Kelemen Hunor: Parteneriatul cu SUA trebuie întărit. De la Moscova nu a venit niciodată libertate

Kelemen Hunor: Parteneriatul cu SUA trebuie întărit. De la Moscova nu a venit niciodată libertate
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.C.    |    20 Oct 2014   •   17:20

Kelemen Hunor, candidatul UDMR la Preşedinţia României, este de părere că România trebuie să consolideze parteneriatul cu UE şi SUA, subliniind că de la Rusia nu a venit niciodată libertatea, notează Agerpres.

"Din punctul meu de vedere, poziţia României, extrem de importantă, cu mare greutate în această zonă, este şi un atuu în viitorul apropiat şi nu numai. Cred că parteneriatul cu SUA trebuie întărit, nu aş căuta nicio altă soluţie pentru niciun moment, fiindcă nu e cazul şi nu există pentru noi, pentru libertatea noastră, pentru securitatea noastră o altă alternativă. De la Moscova niciodată nu a venit libertate, nu a venit nici un lucru bun din acest punct de vedere, nu mă refer la muzică, teatru, literatură. Deci nu avem niciun interes de a căuta o altă soluţie, chiar acest parteneriat trebuie întărit", a declarat luni liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Totodată, Hunor a pledat pentru o creştere a cheltuielilor militare, pentru a putea fi pregătiţi în orice moment, conform Tratatului NATO.

Despre relaţia României cu Ungaria, Kelemen Hunor a susţinut că trebuie să fie una puternică, bazată pe dialog şi încredere.

"Din punct de vedere al cooperării regionale între România şi Ungaria ar trebui să existe încredere şi în toate domeniile ar trebui să găsim şi ar trebui să căutăm un consens. Cu Ungaria, cu Bulgaria, eu merg mai departe un pic, cu Slovacia, cu Polonia, cu Cehia. Deci, această zonă ar trebui să ajungă la concluzia că împreună vor fi o forţă mai puternică în ceea ce priveşte interesele zonei şi interesele UE. (...) Pledez pentru o relaţie cu Ungaria mult mai strânsă. Nu prea găsesc domenii în care nu putem colabora. şi relaţiile româno-maghiare din România, dacă relaţiile interstatale sunt bune şi sunt echilibrate, imediat se pun într-o astfel de ecuaţie mult mai echilibrată şi e bine pentru toată lumea", a mai spus Kelemen Hunor.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close