Antena 3 Politică Kelemen Hunor confirmă organizarea celui mai mare pelerinaj din Europa Centrală și de Est, de Rusalii, la Șumuleu Ciuc

Kelemen Hunor confirmă organizarea celui mai mare pelerinaj din Europa Centrală și de Est, de Rusalii, la Șumuleu Ciuc

de Maria Zărnescu    |    10 Mai 2021   •   19:00
Kelemen Hunor confirmă organizarea celui mai mare pelerinaj din Europa Centrală și de Est, de Rusalii, la Șumuleu Ciuc
Sursa foto: Hepta

Liderul UDMR a anunțat că pelerinajul de Rusalii de la Șumuleu Ciuc se va putea organiza în 2021. Kelemn Hunor a precizat că Guvernul a prelungit starea de alertă cu 30 de zile, dar pelerinajele religioase se vor putea ține în această perioadă.

"La solicitarea Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia și a Ordinilor Franciscanilor se poate organiza pelerinajul de la Șumuleu Ciuc", a scris Kelemen Hunor pe Facebook.

Guvernul a prelungit, luni, starea de alertă pentru 30 de zile, însă Hunor a precizat că la cererea UDMR se vor putea organiza evenimente și pelerinaje religioase.

"Guvernul a prelungit astăzi starea de alertă cu 30 încă de zile, însă la cererea UDMR se vor putea ține pelerinaje religioase în această perioadă, desigur cu respectarea regulilor de protecție sanitară. Pelerinajul de Rusalii de la Șumuleu Ciuc este o sărbătoare importantă pentru comunitatea noastră, indiferent de confesiune, considerat cel mai mare de acest fel din Europa Centrală şi de Est", a mai adăugat Kelemen Hunor.

Totodată, el a ținut să amintească faptul că în 2020 ceremonia a putut fi urmărită doar la televizor, din cauza măsurilor sanitare și de restricție, impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

"Din cauza pandemiei, anul trecut am putut urmări slujba doar la televizor și online, dar anul acesta vom putea fi din nou în şaua dintre munţii Şumuleul Mare şi Şumuleul Mic, chiar dacă într-un număr mai mic. De Paști, comunitatea din Miercurea Ciuc a dat dovadă de faptul că se poate participa la sfințirea bucatelor cu respectarea măsurilor epidemiologice. Sunt convins că credincioșii care vor veni la pelerinaj, vor da dovadă de aceeași disciplină", a mai scris liderul UDMR.

?? / ?? Ma újabb 30 nappal hosszabbította meg a kormány a készenléti állapotot, azonban a Gyulafehérvári Római...

Publicată de Kelemen Hunor pe Luni, 10 mai 2021

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close