Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor: ”Mâine îi spunem președintelui că avem program de guvernare”

Kelemen Hunor: ”Mâine îi spunem președintelui că avem program de guvernare”

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat, la finalul ședinței de duminică, că, luni, PNL-PSD-UDMR vor merge în fața președintelui Klaus Iohannis și îi vor spune că au reușit să stabilească un program de Guvernare.

Kelemen Hunor: ”Mâine îi spunem președintelui că avem program de guvernare”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    21 Noi 2021   •   15:09

”Am închis discuțiile atât pe ministere, cât și pe secretarii de stat și mâine mergem la consultări la președinte, la ora 12:00, spunând că avem program de guvernare, avem structura Guvernului, cu două ministere nou înființate și avem acordul politic pentru funcționarea coaliției, deci totul este pregătit: majoritate, program de guvernare, structură de Guvern, pentru a exista un Guvern începând de joi”, a declarat Kelemen Hunor.

Acesta a spus că cele două ministere noi vor fi Minsterul Turismului și Antreprenoriatului și Ministerul Familiei și Tineretului.

”Important este că un minister nou se crează în zona economică, mai ales pentru IMM-uri și pentru turism, două sectoare importante și un minister se crează pe partea socială, familie și tineret. Tinerii au cerut să fie scoși de la Sport, fiindcă e mai bine așa și noi am acceptat acest lucru și, oricum, dacă vorbim de sprijinirea familiilor, atunci tinerii mai de grabă intră acolo decât la Sport.

Avem probleme demografice, la care trebuie să găsim politici publice eficiente care au rezultate pe termen lung, nu de la un an la altul, și de aceea am susținut și susținem în continuare un minister al familiei. Altfel nu ai cum să rezolvi problema demografiei, fiindcă în 30 de ani, tot ce s-a făcut nu a dat roade”, a spus Kelemen Hunor.

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor Klaus Iohannis
Parteneri
PPE nu mai vrea sa interzică mașinile pe benzină și motorină în UE
x close