Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor: Proiectul reorganizării teritoriale ar trebui amânat

Kelemen Hunor: Proiectul reorganizării teritoriale ar trebui amânat

Kelemen Hunor: Proiectul reorganizării teritoriale ar trebui amânat
Sursa foto: Foto: INTACT Images
24 Iun 2011   •   18:28
Update 21:00 - Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că reprezentanţii UDMR nu vor accepta nici varianta de opt regiuni plus două judeţe dar nici varianta simplă cu opt regiuni. Liderul UDMR a adăugat că proiectul reorganizării ar trebui amânat şi că reformele nu se fac de pe o zi pe alta.

"Mâine în CRU vom formula un punct de vedere, varianta "opt plus doi” nu merge, varianta "opt” nu merge, în rest discutăm”, a precizat preşedintele UDMR.

Cât despre propunerea preşedintelui Traian Băsescu, preşedintele Uniunii a ţinut să precizeze că nu a văzut nici un coleg entuziasmat de această, cum de altfel nici el nu este.
 


Totodată, liderul a adăugat că Uniunea nu îşi doreşte instabilitate politică sau economică şi reprezentanţii UDMR sunt interesaţi în menţinerea coaliţiei de guvernare din acest moment, chiar dacă există majorităţi în anumite judeţe, constituite cu partide din USL.

Varianta ieşirii de la guvernare nu a părut posibilă pentru Kelemen Hunor: "Niciodată nu am trecut peste voinţa colegilor, dar să nu vă îngrijoraţi, fiindcă nu se va vota aşa ceva”, a spus el.

Şedinţa UDMR va avea loc sâmbătă.

Marko Bela: Orice problemă ar fi în România, imediat atenţia este derivată în direcţia relaţiilor interetnice

Marko Bela a declarat că se fac toate analizele şi se iau în considerare mai multe variante, pentru a soluţiona ideea reorganizării teritoriale. De asemenea, fostul lider al UDMR a recunoscut că este îngriorat de faptul că "orice problemă ar apărea în viaţa politică, imediat atenţia este deviată în direcţia relaţiilor interetnice”.

Totodată, Marko a adăugat că media are un rol important în tot acest proces: „De câteva săptămâni, nu văd altceva decât dezbateri pe relaţii interetnice, tensionarea climatului interetnic şi astfel s-a creat un curent potrivnic, inclusiv în ceea ce priveşte legea inorităţilor.
 

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor UDMR negocieri
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close