Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor, după ce președintele executiv al UDMR a renunţat la funcţie: "Eu aş fi vrut să mai rămână"

Kelemen Hunor, după ce președintele executiv al UDMR a renunţat la funcţie: "Eu aş fi vrut să mai rămână"

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, că nu trebuie să existe speculaţii în legătură cu renunţarea la funcţie a preşedintelui executiv al Uniunii, Porcsalmi Balint.

Kelemen Hunor, după ce președintele executiv al UDMR a renunţat la funcţie: "Eu aş fi vrut să mai rămână"
Sursa foto: Facebook Kelemen Hunor
de Claudia Popovici    |    11 Dec 2020   •   18:00

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat că Porcsalmi Balint a luat această decizie în urmă cu mai mult timp. Prezenţa sa în echipa s-a bazat pe o înţelegere dintre cei doi, în contextul în care acesta are alte proiecte şi angajamente.

"Se retrage după formarea guvernului (Porcsalmi Balint – n red). Asta a fost decizia lui, nu de azi, nu de ieri. De fapt, când eu l-am invitat să facă parte din echipă, în 2017, la începutul anului, atunci a zis că vine, dar pentru doi ani de zile, că după aceea are alte proiecte.

Şi, la rugămintea mea, a mai rămas încă un an şi un pic. După europarlamentare l-am rugat să rămână pentru anul 2020, că sunt două alegeri importante – locale şi parlamentare – şi a acceptat”, a precizat Kelemen Hunor, preşedintele UDMR

Kelemen Hunor: "Eu aş fi vrut să mai rămână, cel puţin până la congresul de anul viitor”

"Dar asta a fost înţelegerea. Eu aş fi vrut să mai rămână, cel puţin până la congresul de anul viitor, dar are alte proiecte, alte angajamente. Deci, nu trebuie căutat nimic altceva, am văzut fel de fel de speculaţii. Pur şi simplu, când a venit în 2017 a şi zis că vine pentru doi ani, am mai prelungit un an şi jumătate, dar atât”, a mai spus Kelemen Hunor, potrivit Agerpress.

Demisie la vârf în UDMR: președintele executiv a plecat din funcție

Porcsalmi Bálint, președintele executiv al UDMR, a anunțat că renunță la funcția pe care o deținea de trei ani în cadrul partidului.

„Suntem după doi ani dificili și patru alegeri reușite pentru UDMR. Sunt recunoscător colegilor mei și voluntarilor noștri cu care am luptat împreună. În 2017 am fost ales președinte executiv al UDMR pentru doi ani, iar după alegerile europarlamentare, mi-am contiunat mandatul la cererea președintelui Uniunii. Atunci am stabilit ca după alegerile parlamentare din 2020 să îmi închei această activitate”, spune Porcsalmi Bálint.

Pe lângă atribuțiile executive, acesta a coordonat campaniile pentru prezidențialele de anul trecut, apoi cele pentru locale și parlamentare în acest an.

"Pe 6 decembrie misiunea mea s-a încheiat: la finalul negocierilor de formare a noului guvern voi renunța la mandatul de președinte executiv al UDMR. Mulțumesc Uniunii pentru încredere și oportunitate. Sunt mândru de colegii mei și de rezultatele obținute împreună. Mult succes, UDMR!”, este mesajul lui Porcsalmi Bálint.

În ședința Consiliului Permanent a partidului din 9 decembrie, s-a decis destituirea președinților birourilor teritoriale din Timiș, Brașov, Baia Mare și Sighetu Marmației. Până la desemnarea noilor președinți au fost numiți ca interimari András Molnár la Timiș, Levente Novák la Brașov, István Székely la Baia Mare și Anna Horváth în fruntea organizației regionale Maramureș, Sighetu Marmației.

 

 

 

×
Subiecte în articol: UDMR Kelemen Hunor Porcsalmi Balint
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close