Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor, replică acidă pentru Rareș Bogdan: A învățat asta de la Iohannis sau Iohannis a învățat de la el?

Kelemen Hunor, replică acidă pentru Rareș Bogdan: A învățat asta de la Iohannis sau Iohannis a învățat de la el?

Kelemen Hunor îl acuză pe prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan că se foloseşte de UDMR ca să atace PSD-ul. Liderul UDMR afirmă că nu ştie dacă Rareș Bogdan „a învăţat de la Iohannis sau Iohannis a învăţat de la Rareş Bogdan acest gen de strategie.

Kelemen Hunor, replică acidă pentru Rareș Bogdan: A învățat asta de la Iohannis sau Iohannis a învățat de la el?
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    25 Aug 2020   •   21:45

Întrebat despre acuzaţiile lui Rareş Bogdan cum că UDMR ar negocia cu PSD pentru a vota moţiunea de cenzură în schimbul a trei proiecte de lege trecute în Parlament, Kelemen Hunor a explicat că amendamentele respective au fost votate atât de PNL cât şi de PS. În plus, acestea nu privesc minoritatea maghiară.

"Să-l lăsăm pe Rareş Bogdan, nu o să discut ce vorbeşte Rareş Bogdan. Aceste amendamente au fost votate de Parlament. Şi de PNL şi de PSD şi de noi. A fost o lege atacată de Iohannis la CCR. Nu e despre minoritatea maghiară, decât într-o foarte mică măsură pentru că se poate da examenul la facultate în limba maternă şi coeficientul de finanţare pentru toate limbele înafară de limba română.

Iohannis a atacat la Curte pentru bicameralism, iar Curtea pe această procedură a respins acea lege. Această lege vorbeşte despre reducerea numărului de ore pentru că sunt supraîncărcaţi elevii. Vorbeşte despre curicula, despre finanţare în toate domeniile, despre Bacalaureatul diferenţiat şi despre cum mergi mai departe dacă ai un examen superior", a spus Kelemen Hunor.

Hunor îl acuză pe Rareş Bogdan că trage UDMR în războiul său cu PSD.

"Ceea ce face Rareş Bogdan e o luptă cu PSD-ul. Ne bagă şi pe noi aşa cum a învăţat de la Iohannis sau cum a învăţat Iohannis de la Rareş Bogdan, fiindă aici nu se ştie cine de la cine a învăţat. Nici nu contează. Preşedintele comisiei e de la PNL. După ce CCR a respins acea lege pe procedură, noi am făcut din nou propunere legislativă.

A trecut de ambele camere, nu a fost scandal fiindcă nu e vorba de minoritatea maghiară în primul rând. Am depus din nou ca să corectăm acel viciu de procedură. Acum a găsit un proiect şi Rareş Bogdan ca să intre în război cu PSD-ul. Eu zic domle, intră în război cu PSD-ul, e treaba voastră. E frumos un război politic între PNL şi PSD, dar nu ne băgaţi pe noi. Răzbunaţi-vă unii pe alţii fără UDMR”, a conchis Hunor, potrivit Adevărul.

 

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor Rareș Bogdan UDMR PNL
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close