Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor, replică dură pentru Andrei Pleșu: Nici nu știe dacă care e numele meu corect de familie măcar

Kelemen Hunor, replică dură pentru Andrei Pleșu: Nici nu știe dacă care e numele meu corect de familie măcar

 Kelemen Hunor, replică dură pentru Andrei Pleșu: Nici nu știe dacă care e numele meu corect de familie măcar
17 Aug 2017   •   15:56

Președintele UDMR răspunde tăios unui editorial publicat de Andrei Pleșu în Adevărul pe tema declarațiilor lui Kelemen referitoare la maghiari și centenarul Unirii. Liderul maghiar spune că nu a vrut să jignească pe nimeni cu declarațiile tale și în același timp îi atrage atenția că numele său de familie este Kelemen și nu Hunor.

"Aşa cum domnul Pleşu mă linişteşte, în sensul că nu este un mâncător de unguri, vreau să-l liniştesc şi eu pe domnul Andrei Pleşu, precizând,că niciodată nu am avut intenţia de a jigni pe cineva.

Apropo de nerealizări, după cum ne reproşează domnul Pleşu - recunosc, şi noi suntem vinovaţi pentru toate nerealizările posibile, desigur, într-o proporţie de şase şi ceva la sută şi pentru toată perioada de o sută de ani. Bineînţeles, dacă Ceauşescu ne-ar fi vândut pe bani frumoşi şi pe noi, aşa cum a procedat cu evreii şi saşii, nu ar mai fi avut nevoie de politici complicate de asimilare, iar statul ar fi avut un câştig financiar substanţial şi, implicit, vina noastră ar fi fost, proporţional, mult mai mică. România ar fi avut mai multe autostrăzi, o economie mai solidă şi în permanentă creştere, poate că şi dictatura ar fi fost mai îngăduitoare, iar după 1989, statul de drept ar fi fost mult mai solid, nemaivorbind de calitatea aerului pe care îl respirăm. Ar mai fi un comentariu minor, aparent banal, în ceea ce priveşte respectul. Domnul Andrei Pleşu mă apelează cu domnul Hunor, aşa cum fac mulţi colegi şi colege de breaslă mai tineri ai domniei sale, de altfel, toţi comentatori şi analişti rafinaţi.  Poate că nu a avut timp să verifice care este numele meu de familie şi care este prenumele meu. Eu îl înţeleg, nu este nicio problemă, nicio supărare. Abia au trecut 99 de ani de când trăim în acelaşi stat, deci avem viitorul în faţa noastră şi tot timpul necesar de acum, să verificăm anumite lucruri şi să discutăm calm despre toate temele considerate importante", scrie Kelemen Hunor, pe adevarul.ro.

 

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor andrei plesu
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close