Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor: România trebuie să amendeze Constituţia imediat după alegeri

Kelemen Hunor: România trebuie să amendeze Constituţia imediat după alegeri

Kelemen Hunor: România trebuie să amendeze Constituţia imediat după alegeri
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
06 Oct 2012   •   11:13

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că este necesară amendarea Constituţiei imediat după alegeri, pentru a se stabili dacă va fi  republică parlamentară, semiprezidenţială sau prezidenţială, conform Mediafax.
   
 Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Arad, că printre mesajele pe care UDMR le va transmite electoratului înainte de alegeri este cel referitor la amendatea Constituţiei.
   
"Anul viitor, România trebuie să amendeze Constituţia pentru că nu putem aştepta doi, trei sau patru ani, trebuie făcută imediat după alegeri. Să dăm un răspuns ce fel de republică vrem: parlamentară, semiprezindeţială sau prezidenţială", a declarat liderul UDMR.
   
Kelemen Hunor a spus că după alegeri trebuie luate decizii şi privind reforma administrativ-teritorială, UDMR susţinând că regiunile care ar urma să fie înfiinţate nu trebuie să afecteze actualele judeţe.
   
"Vom insista, în momentul discuţiilor despre reorganizarea administrativă, ca regiunile istorice să facă parte din aceeaşi regiune de dezvoltare", a spus liderul maghiar.
   
El a adăugat că după transferul de competenţe către autorităţile locale, început anul trecut, trebuie să aibă loc şi un transfer de resurse financiare.
   
Preşedintele UDMR este prezent la Arad pentru a participa la comemorarea celor 13 generali ucişi în oraş în timpul revoluţiei de la 1848-1849.
   
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara, în 28 septembrie, că Uniunea va insista în amendarea Constituţiei pe drepturile minorităţilor, drepturile lingvistice şi cele colective, dar şi pentru recunoaşterea limbii maghiare în legea fundamentală în zonele unde trăiesc maghiari într-o proporţie substanţială.

×
Parteneri
Mircea Badea, despre femeia căreia îi datorează toată cariera
x close