Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor: Singura variantă de premier este Victor Ponta

Kelemen Hunor: Singura variantă de premier este Victor Ponta

Kelemen Hunor: Singura variantă de premier este Victor Ponta
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    12 Dec 2012   •   20:17

UDMR consideră că singura soluţie pentru funcţia de prim-ministru este actualul premier Victor Ponta, a declarat, miercuri, preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România, Kelemen Hunor, după o discuţie cu liderii USL.

"Din punctul meu de vedere, există o singură variantă, indiferent dacă vom intra sau nu la guvernare: cei care au câştigat alegerile şi, bineînţeles, Victor Ponta. Dar asta nu are legătură cu situaţia ulterioară desemnării prim-ministrului, în ceea ce ne priveşte pe noi", a declarat Kelemen, potrivit Agerpres.

În context, el a precizat că la consultările cu preşedintele Traian Băsescu UDMR va merge singură.

"UDMR va merge ca şi UDMR, niciodată nu ne-am dus cu alţii, când am fost invitaţi separat. (...) Nu noi am câştigat alegerile. Noi, dacă am fi câştigat alegerile, am fi venit cu o propunere, dar în această situaţie singura propunere este Victor Ponta", a subliniat liderul UDMR.

Kelemen a precizat că UDMR va lua o decizie la începutul săptămânii viitoare.

"Luni, marţi vom lua această decizie dacă vom intra la guvernare, vom susţine coaliţia, dacă nu intrăm la guvernare, suntem în opoziţie. Depinde de discuţiile care vor urma după desemnarea prim-ministrului. (...) Orice formaţiune politică doreşte la guvernare, pe cel care spune că vrea în opoziţie să nu-l credeţi", a spus el.

Liderul UDMR a susţinut, însă, că formaţiunea sa va avea oricum un dialog cu Puterea.

Liderii UDMR Kelemen Hunor şi Laszlo Borbely au discutat miercuri, în Biroul preşedintelui Senatului, cu liderii USL, Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin. Reprezentanţii UDMR şi cei ai USL au susţinut că discuţiile au vizat formarea structurilor viitorului Legislativ.





×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor Victor Ponta
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close