Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor spune că nu ştie cine ar putea conduce organizaţia de femei a UDMR

Kelemen Hunor spune că nu ştie cine ar putea conduce organizaţia de femei a UDMR

Kelemen Hunor spune că nu ştie cine ar putea conduce organizaţia de femei a UDMR
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Mai 2013   •   13:26
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că organizaţia de femei din cadrul Uniunii va fi înfiinţată la propunerea sa, pentru a asigura "o flexibilitate mult mai mare" a formaţiunii, însă nu ştie cine ar putea să o conducă, întrucât preşedintele CRU, Rozalia Biro, nu doreşte acest lucru.
Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă, înainte de şedinţa CRU al Uniunii care se desfăşoară la Sibiu, că în cadrul formaţiunii se va înfiinţa, la propunerea sa, o organizaţie de femei, conform Mediafax
"Vom înfiinţa, la propunerea mea, după 23 de ani, o organizaţie de femei în UDMR. Eu spun că este o noutate şi o modificare extrem de importantă. Nu sunt lucruri extrem de senzaţionale, dar va asigura o flexibilitate mult mai mare a UDMR, pentru că acum noi suntem în opoziţie şi acest lucru necesită anumite schimbări", a spus el. 
Liderul UDMR a fost întrebat de ce nu s-a înfiinţat o astfel de organizaţie până acum.
"Eu atâta pot să spun că, din punctul meu de vedere, era absolut necesară această organizaţie şi am făcut această propunere şi se va face. Până acum nu s-a făcut şi nu caut eu motive şi explicaţii despre trecut, dar acum se va face şi va fi o organizaţie foarte puternică şi o instituţie puternică în UDMR", a afirmat Kelemen. 
Întrebat dacă persoana care va conduce organizaţia de femei va fi aleasă la Congresul formaţiunii, el a răspuns: "La noi la Congres nu se va alege decât preşedintele".
Kelemen a fost întrebat apoi dacă Rozalia Biro, preşedintele CRU, doreşte să devină lider al organizaţiei de femei. 
"Nu. Aşa ştiu că nu doreşte. Este preşedinta Consiliului Reprezentanţilor şi am discutat cu ea şi nu doreşte acest lucru. Nu ştiu cine ar putea conduce", a spus el. 
Referitor la ponderea femeilor în UDMR, Kelemen a declarat: "E greu de spus, dar mult sub procentul de care am avea nevoie, spun eu. Sunt organizaţii unde sunt 10-15-20 la sută, dar sunt organizaţii unde este zero. Per total, vorbim despre toate femeile care vor să facă politică în UDMR".
UDMR va avea o organizaţie de femei, anunţa, vineri, vicepreşedintele politic al Uniunii, Borbely Laszlo, care preciza că această chestiune va fi luată în discuţie la Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU), unde va fi dezbătută modificarea Statutului UDMR.

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor UDMR Congres
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close