Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor: 'Spunem un „Nu” hotărât amânării alegerilor'. Cum justifică liderul UDMR poziția sa

Kelemen Hunor: 'Spunem un „Nu” hotărât amânării alegerilor'. Cum justifică liderul UDMR poziția sa

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marți, la Arad, că este împotriva propunerii de amânare a alegerilor parlamentare. Acesta afirmă că nu există garanția că situația pandemiei va fi mai bună în luna martie. În plus, potrivit liderului UDMR, nu există nici baza legală ca alegerile parlamentare să fie amânate.

Kelemen Hunor: 'Spunem un „Nu” hotărât amânării alegerilor'. Cum justifică liderul UDMR poziția sa
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    06 Oct 2020   •   17:44

„Despre amânarea alegerilor, că tot se discută în aceste zile: nu, un nu hotărât. Asta am spus de la bun început. Noi chiar am fi vrut să avem alegeri parlamentare cu o săptămână mai repede, ultima săptămână din noiembrie, dar şi această dată de 6 decembrie este OK. (…)

Pot fi amânate, aşa cum scrie în Constituţie, doar prin diferite situaţii de urgenţă, de război, calamitate naturală şi aşa mai departe, cel mult trei luni de zile. Care e diferenţa între 6 decembrie sau 6 martie? Cine crede că situaţia epidemiei va fi mai bună în ianuarie-februarie decât în noiembrie şi decembrie? Nu există astfel de argumente, noi nu am susţinut şi nu susţinem să fie amânate alegerile parlamentare”, a spus Kelemen Hunor, la Arad, într-o conferinţă de presă.

Kelemen Hunor a fost prezent la Arad pentru a participa la comemorările din Parcul Reconcilierii Româno-Ungare dedicate celor 13 generali ucişi la sfârşitul Revoluţiei de la 1848.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close