Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor: Sunt proiecte unde nu vom da votul Guvernului Ponta

Kelemen Hunor: Sunt proiecte unde nu vom da votul Guvernului Ponta

Kelemen Hunor: Sunt proiecte unde nu vom da votul Guvernului Ponta
Sursa foto: Foto: INTACT Images
12 Mai 2012   •   17:12

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat,sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că reprezentanţii Uniunii vor vota în Parlament mărirea salariilor, amnistia fiscală şi Tratatul Fiscal, dar nu vor susţine proiecte care nu ajută cu nimic la "dezvoltarea societăţii", indiferent de Guvern, conform Mediafax.
   
Kelemen Hunor a fost întrebat care va fi relaţia UDMR cu Guvernul USL.
   
"Suntem în opoziţie. Asta nu înseamnă că nu vom colabora şi nu vom avea dialog. Am avut cu ei un dialog constant când noi eram la guvernare şi ei în opoziţie, mai ales cu Ponta. Noi am avut întâlniri destul de frecvente şi substanţiale şi am discutat foarte multe chestiuni fiindcă eu aşa consider că trebuie să convieţuim în politică. Puterea are, cel puţin din punctul nostru de vedere, obligaţia de a iniţia dialog cu cei care se află în opoziţie şi opoziţia trebuie să fie receptivă la orice invitaţie din partea puterii. Asta nu înseamnă că trebuie să fim de acord, dar dialogul în viaţa politică este necesar", a răspuns Kelemen.
   
Potrivit acestuia, parlamentarii UDMR vor susţine proiecte importante.
   
"Noi am spus că vor fi proiecte pe care le vom susţine în Parlament, de exemplu mărirea salariilor, amnistia fiscală, aşa cum noi am propus şi s-a şi votat în Camera Deputaţilor, fiindcă noi credem că sunt proiecte importante. Vom vota în Parlament Tratatul Fiscal, fiindcă nu e apanajul puterii. Deci vor fi proiecte pe care le vom discuta şi noi putem să le votăm şi le vom vota", a afirmat liderul UDMR.
   
Totodată, acesta a spus că, în cazul altor proiecte, UDMR nu îşi va da votul, indiferent de Guvernul care îl va cere.
   
"Sunt alte proiecte cum e sistemul electoral şi alte iniţiative unde nu vom da votul nici Guvernului Ponta, nici altui Guvern fiindcă noi considerăm că sunt proiecte care nu ajută cu nimic la dezvoltarea societăţii, chiar ar fi un regres uriaş votarea şi implementarea unui sistem electoral dezechilibrat şi fără să asigure o reprezentare proporţională", a conchis Kelemen Hunor.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close