Antena 3 CNN Politică UDMR, gata să îl voteze pe Cîțu în fruntea noului guvern

UDMR, gata să îl voteze pe Cîțu în fruntea noului guvern

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că formațiunea pe care o conduce este gata să îl susțină pe Florin Cîțu în fruntea noului guvern.

UDMR, gata să îl voteze pe Cîțu în fruntea noului guvern
Sursa foto: Facebook Kelemen Hunor
de Laura Dinu    |    10 Dec 2020   •   11:00

„Am fost chemați de domnul președinte la Cotroceni. Eu prefer un guvern politic cu un premier politic. Nu avem nimic împotriva unui militar, dar nu în fruntea guvernului.

Noi l-am fi votat pe domnul Cîţu şi în martie, dar s-a retras în ultima clipă. Eu am spus şi atunci că va fi votat, deci nu era nicio problemă pentru noi să-l votăm.

Am văzut cum a gestionat problemele de la Finanţe în această perioadă, pentru noi a fost una dintre puţinele surprize plăcute”, a anunțat Kelemen Hunor

Surse: Iohannis i-a chemat la Cotroceni pe Cîțu, Orban și Barna. La întâlnire va merge și Kelemen Hunor

Președintele Klaus Iohannis i-a convocat, în această diminieață, pe Florin Cîțu, propunerea PNL pentru funcția de premier, pe președintele liberalilor, Ludovic Orban, precum și pe co-președintele USR PLUS, Dan Barna, au declarat surse politice pentru Antena 3.

La întâlnirea programată în această dimineață la Cotroceni va participa și Kelemen Hunor. 

Întâlnirea va avea loc chiar înainte de plecarea președintelui la Consiliul European, la Bruxelles. 

Florin Cîțu a fost propus ca premier după votul conducerii Biroului Politic Național al PNL. Singurul care s-a abținut a fost Dan Motreanu, al cărui nume era vehiculat pentru această funcție. Acesta a explicat că nu are nimic împotriva lui Florin Cîțu, dar nu l-a votat ”din principiu pentru democrație”. 

În aceeași ședință conducerea PNL a decis ca Ludovic Orban să fie susținut de partid pentru șefia Camerei Deputaților. 

”Sunt onorat de această nominalizare”

”Sunt onorat de această nominalizare și bineînțeles, în continuare, obiectivul principal este să formăm acestă majoritate parlamentară, pentru a avea cât mai repede un guvern”, a declarat Florin Cîțu imediat după ce a fost nominalizat de Partidul Național Liberal pentru funcția de premier. 

Decizia liberalilor de a-l propune pe Florin Cîțu în această funcție a venit în urma discuțiilor șefului PNL, Ludovic Orban, și președintele României, Klaus Iohannis. Iar nominalizarea s-a bătut în cuie printr-un joc cu biletele între cei doi. 

”A fost propunerea președintelui. Mi s-a părut foarte interesantă, ca fiecare să scrie separat, fără să vedem unul ce scrie celălalt, propunerea de premier”. spune Orban.

În plus, mai adaugă fostul premier, această decizie nu este una întâmplătoare. 

”Va urma o perioadă dificilă, în care este nevoie de o bună cunoaștere a administrației, a situației finanțelor publice, este nevoie de un premier care să aibă credibilitate în fața mediului de afaceri, în fața instituțiilor financiare internaționale. Să nu uităm că domnul ministrul Cîțu a purtat negocieri extrem de importante și cu partenerii europeni, și cu insituții internaționale. De asemenea, domnul ministru Cîțu a reușit, alături de Banca Națională, de Guvern, să mențină ratingul de țară într-o situație extrem de dificilă pentru România”, a declarat Ludovic Orban.

×
Subiecte în articol: UDMR Kelemen Hunor Klaus Iohannis
Parteneri
Ce au descoperit seismologii după cutremurele din vestul ţării
x close