Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor: UDMR nu va susţine noua Constituţie, dacă aceasta va fi mai puţin coerentă decât precedenta

Kelemen Hunor: UDMR nu va susţine noua Constituţie, dacă aceasta va fi mai puţin coerentă decât precedenta

Kelemen Hunor: UDMR nu va susţine noua Constituţie, dacă aceasta va fi mai puţin coerentă decât precedenta
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.T.    |    11 Iun 2013   •   15:10

UDMR nu va susţine viitoarea Constituţie, dacă aceasta va fi mai puţin coerentă decât precedenta, a declarat, marţi, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a criticat ritmul prea alert în care sunt adoptate amendamentele de către comisia parlamentară de revizuire a legii fundamentale.

„Ritmul dictat în aceste zile, modul de abordare şi insuficienta dezbatere publică, lipsa de transparenţă pe mine mă îngrijorează. În anumite segmente, anumite capitole, anumite reglementări mergem într-o direcţie greşită. Dau un exemplu privind unităţile administrativ-teritoriale: introducerea încă unui nivel administrativ între judeţele actuale şi Guvernul central, deci regiunile. Din punctul meu de vedere, din punctul nostru de vedere, este o greşeală fatală pe termen mediu, pe termen lung să creşti birocratizarea, să creşti cheltuielile publice şi să faci în aşa fel încât tot ce a însemnat eşec privind regiunile de dezvoltare economică să fie acest eşec întărit prin transformarea acestor regiuni în regiuni administrative, în unităţi administrativ-teritoriale", a spus Hunor, la RFI, citat de Mediafax.

„Eu nu prea mă pronunţ înainte să văd produsul final, dar un singur lucru pot să vă spun: în cazul în care Constituţia cu care mergem la referendum va fi mai puţin solidă şi mai puţin coerentă decât Constituţia din 2003, atunci eu nu o să găsesc argumente pentru a susţine la referendum o astfel de Constituţie”, a avertizat preşedintele UDMR.


„Dacă creştem nivelul birocratic, dacă noi betonăm într-un fel şi întărim eşecul de până acum, dacă rămâne cu cheltuieli în plus această administraţie, cu cheltuieli mari în plus, nu cu câteva zeci sau sute de mii de lei, atunci nu prea văd argumentele cu care noi vom susţine această Constituţie", a conchis Kelemen Hunor.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close