Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor: UDMR nu va susține suspendarea lui Iohannis

Kelemen Hunor: UDMR nu va susține suspendarea lui Iohannis

Kelemen Hunor: UDMR nu va susține suspendarea lui Iohannis
28 Dec 2016   •   12:00

Acordul de colaborare parlamentară dintre UDMR şi coaliţia PSD-ALDE rămâne valabil, însă în ceea ce priveşte o nouă nominalizare pentru funcţia de premier, Uniunea nu poate da un cec în alb nimănui, a declarat, miercuri, preşedinte UDMR, Kelemen Hunor.

"Acel acord rămâne valabil, fiindcă este vorba despre o colaborare parlamentară şi noi când am spus că aşteptăm nominalizarea am spus acest lucru în sensul de a susţine şi votul de învestitură. Votul de învestitură şi colaborarea parlamentară sunt două lucruri, nu spun total diferite, dar totuşi pot fi foarte bine separate şi nimeni nu dă un cec în alb nimănui, în politică în niciun caz. În momentul în care vom afla cine este nominalizarea coaliţiei PSD-ALDE, vom putea spune dacă susţinem învestirea Guvernului. Oricum, ei au majoritate şi fără noi, nu asta este problema, dar noi nu putem să dăm un cec în alb, că s-ar putea să vină cu o persoană cu care greu putem să fim de acord din varii motive. De aceea mi se pare că poziţia noastră este una extrem de corectă, transparentă şi onestă", a afirmat Kelemen Hunor la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că preşedintelui Klaus Iohannis îi permite Constituţia să decidă dacă acceptă sau nu o nominalizare pentru funcţia de premier, singura observaţie pe care liderul UDMR o are de făcut fiind că respingerea lui Sevil Shhaideh ar fi trebuit argumentată.

"Eu sunt convins că coaliţia de guvernare PSD-ALDE, într-un timp foarte rezonabil, va înainta altă propunere, pentru că preşedintele a recunoscut majoritatea, nu a cerut propuneri nici de la PNL, nici de la USR, nici de la UDMR, nici de la PMP. Sunt convins că ei vor veni cu altă propunere azi, mâine, poimâine. Nu există niciun articol constituţional pe care se poate construi o iniţiativă de suspendare a preşedintelui, eu nu văd acel articol care ar fi fost încălcat de preşedinte. Suspendarea nu este fezabilă şi nici nu am susţine un astfel de demers", a mai declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a menţionat că nu se poate discuta acum despre o criză politică în România, dar că liderii coaliţiei de guvernare şi preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să aibă o discuţie şi împreună să găsească o soluţie de coabitare.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor UDMR Klaus Iohannis
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close