Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor: UDMR susţine candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la şefia Senatului

Kelemen Hunor: UDMR susţine candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la şefia Senatului

Kelemen Hunor: UDMR susţine candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la şefia Senatului
Sursa foto: Foto: Intact Images
10 Mar 2014   •   13:41

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că UDMR va susţine candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu pentru funcţia de preşedinte al Senatului, arătând că fostul premier liberal are toate calităţile necesare pentru a ocupa acest post.
   
"Este o nominalizare acceptabilă, iar noi vom susţine această nominalizare şi mă bucur că domnul Tăriceanu, un om cu experienţă şi toate calităţile necesare pentru a fi preşedintele Senatului, a acceptat această propunere, noi îl vom susţine", a precizat Kelemen Hunor, după şedinţa liderilor din coaliţia guvernamentală, informează Mediafax.
   
Kelemen a adăugat că nu spune dacă e o variantă optimă sau mai puţin optimă, ci că îl va susţine pe Tăriceanu.
   
"Eu nu spun că varianta e optimă sau mai puţin optimă. E o variantă în care noi îl susţinem pe Călin Popescu Tăriceanu, are toate calităţile să fie preşedintele Senatului", a adăugat Kelemen Hunor.
   
Întrebat dacă au fost şi opinii contra, el a răspuns că la şedinţă nu a auzit nici o altă părere.

La rândul său, liderul deputaţilor Minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a declarat că nominalizarea lui Tăriceanu pentru funcţia de preşedinte al Senatului i se pare raţională. "În condiţiile în care se va merge pe trendul respectării promisiunilor electoratului dânşilor, mi se pare o propunere raţională", a precizat Pambuccian.
   
El a adăugat că discuţiile pe această temă au fost calme. "Din fericire, discuţiile sunt calme de obicei şi au fost şi astăzi", a spus Pambuccian, întrebat dacă a fost opinii împotriva nominalizării lui Călin Popescu Tăriceanu.
   
Senatorul independent Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că USD i-a propus să candideze la şefia Senatului, iar el a acceptat acest lucru.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close