Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor: UDMR susţine menţinerea perioadei de acordare a indemnizaţiei pentru mame

Kelemen Hunor: UDMR susţine menţinerea perioadei de acordare a indemnizaţiei pentru mame

Kelemen Hunor: UDMR susţine menţinerea perioadei de acordare a indemnizaţiei pentru mame
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Dec 2010   •   17:29

Ministrul culturii, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că UDMR nu este de acord cu acea variantă propusă de Ministerul Muncii care vizează reducerea perioadei de acordare a indemnizaţiei pentru mame, cuantumul fiind însă discutat în continuare.

„Părerea noastră rămâne neschimbată. Perioada de doi ani de zile rămâne, deci nu vrem să acceptăm reducerea perioadei de doi ani de zile şi despre cuantum discutăm în continuare în coaliţie şi la şedinţa de Guvern”

Mai mult decât atât, Hunor a declarat că minoritarii susţin ideea ca mamele care au născut deja şi beneficiază de indemnizaţie să nu fie afectate de noua decizie şi ca singurele modificări în cazul celorlalte mame să fie la limita maximă, pentru a le proteja pe cele cu venituri mai mici.

"Sunt colegi care cred că nu este necesară nici o modificare, sunt colegi care acceptă reducerea indemnizaţiei, ca plafonul maxim să nu fie la 34,35 de milioane - vorbim în lei vechi- deci undeva mai jos, în funcţie de suportabilitatea în bugetul de stat", a declarat Hunor.

Ministrul Culturii a mai menţionat că toţi cei care beneficiază de venituri trebuie să contribuie la asigurările de sănătate, inclusiv şomerii şi pensionarii. Cu toate acestea, Kelemen Hunor a asigurat că UDMR susţine şi protejează românii săraci, dar că din cei peste 10 milioane de români care beneficiază de servicii medicale, mai puţin de 5 milioane cotizează la Casa de Asigurări.

Membrii Cabinetului Boc se întâlnesc pe parcursul zilei de luni cu reprezentanţii grupurilor parlamentare ale Coaliţiei de guvernare, pentru a discuta despre indemnizaţia pentru creşterea copiilor. Decizia privind cuantumul şi perioada de acordare a acesteia se va lua după aceste întâlniri, în cadrul şedinţei de Guvern programată să înceapă la ora 19:00.
 
 

×
Subiecte în articol: UDMR Kelemen Hunor
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close