Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor: UDMR va vota în Parlament propunerea PSD - ALDE

Kelemen Hunor: UDMR va vota în Parlament propunerea PSD - ALDE

Kelemen Hunor: UDMR va vota în Parlament propunerea PSD - ALDE
21 Dec 2016   •   15:51

UDMR va vota în Parlament propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de premier - Sevil Shhaideh, dacă aceasta va fi desemnată de şeful statului, a anunţat miercuri preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

"Nu avem nicio propunere pentru funcţia de premier, dar dacă va fi desemnată persoana propusă de coaliţia PSD-ALDE, conform înţelegerii noastre, vom vota. Sigur, aşteptăm şi programul de guvernare, dar aşa cum ştim noi, aşa cum vedem, nu vor fi surprize în programul de guvernare. Vom fi într-o colaborare parlamentară cu coaliţia de guvernare PSD-ALDE, nu vom intra în guvern. Încercăm să susţinem acele proiecte despre care credem că sunt în folosul oamenilor şi vom propune şi noi proiecte prin care considerăm că vom aduce plusvaloare în ceea ce priveşte societatea românească, inclusiv punerea în aplicare a drepturilor minorităţilor naţionale", a declarat Kelemen la finalul consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis.

El a spus că Sevil Shhaideh este o persoană "onestă" şi "corectă" care cunoaşte foarte bine administraţia.

"Aşa cum o cunoaştem, este o persoană onestă, corectă, cunoaşte foarte bine administraţia. Am lucrat cu ea când era secretar de stat la Ministerul Dezvoltării şi eram în Guvernul Ponta şi nu avem nimic de reproşat. E un om capabil, va putea conduce un guvern în perioada următoare", a adăugat Kelemen Hunor.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close