Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor, un adept al continuării colaborării cu PDL. Vezi obiectivele maghiarilor din România, susţinute de UDMR

Kelemen Hunor, un adept al continuării colaborării cu PDL. Vezi obiectivele maghiarilor din România, susţinute de UDMR

Kelemen Hunor, un adept al continuării colaborării cu PDL. Vezi obiectivele maghiarilor din România, susţinute de UDMR
Sursa foto: Foto: Mediafax
27 Feb 2011   •   10:02

Liderii UDMR pun ţara la cale şi duminică, la Oradea, dar de această dată sub noua conducere, a lui Kelemen Hunor. Marko Bela a predat şefia UDMR după 18 ani dar îşi păstrează funcţia de vicepremier în guvernul Boc.

Noul preşedinte al UDMR, Kelemen Hunor, le-a mulţumit tuturor celor care l-au sprijinit, precum şi fostului lider Marko Bela care i-a acordat încredere şi susţinere.

Kelemen Hunor a mai precizat că de luni va începe un nou capitol, precum şi pregătirea alegerilor pentru 2012, subliind că este nevoie de o analiză a tot ceea ce a fost bun şi a modificărilor care trebuie făcute.

 


Noul preşedinte al UDMR este un adept al continuării colaborării cu PDL şi rămânerii Uniunii în actuala coaliţie de guvernământ.

Kelemen Hunor le-a promis celor care l-au votat că nu va face compromisuri în privinţa obiectivelor pe care le au maghiarii din România:  drepturi lărgite privind folosirea limbii materne, autonomie culturală şi teritorială şi reorganizarea regiunilor de dezvoltare.

Contracandidaţii săi au primit cu resemnare înfrângerea şi au declarat că vor susţine noua conducere.

Kelemen Hunor a câştigat detaşat în faţa contracandidaţilor Olosz Gergely şi Peter Eckstein Kovacs cu aproape 70%  din totalul voturilor.

 


×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor UDMR pdl Emil Boc Marko Bela
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close