Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor vede PSD și PNL împreună

Kelemen Hunor vede PSD și PNL împreună

Kelemen Hunor vede PSD și PNL împreună
Sursa foto: foto: Agerpres
24 Aug 2016   •   10:24

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declară la RFI ca UDMR-ul îşi va stabili politica de alianţe după alegerile parlamentare si spune ca nu exclude un Guvern de coaliţie PSD-PNL.

"Noi am spus că înainte de alegeri nu facem coaliţii, nu facem alianţe, nu facem înţelegeri. Aşa am procedat aproape tot timpul şi eu cred că aşa este şi corect. După alegeri vom vedea cine va avea majoritate, cine va primi mai multe mandate şi în ce condiţii se poate stabili sau nu se poate stabili o alianţă. Eu cred că în acest moment şi varianta unui Guvern de mare coaliţie PSD-PNL are şanse reale, indiferent ce spun unii şi ce spun alţii. Înainte de alegeri şi de campanie, nu o să spună nimeni că asta va fi soluţia, dar eu nu aş pune în paranteză pentru nici un minut această soluţie. Asta înseamnă în jur de 70%, peste 70% din mandate, unde nu mai ai nevoie de nimeni şi nici nu cred că în acest moment noi suntem în măsură să spunem că dacă aveţi 70%, totuşi, UDMR-ul doreşte să meargă. Cu cine să meargă?". 

Kelemen Hunor a explicat în ce condiţii ar susţine după alegeri un Guvern condus tot de Dacian Cioloş.

"Păi, cei care câştigă alegerile, cei care vor avea mai multe mandate şi îl propun pe Dacian Cioloş, atunci eu cred că cei care susţin Guvernul îl vor susţine şi pe Dacian Cioloş, dar nu poţi să nu ţii cont de dorinţa oamenilor, de voinţa electoratului. Cei care au mai multe mandate, dacă n-au câştigat 50% plus un mandat, atunci lucrurile sunt foarte clare, Constituţia este extrem de clară, dar dacă nu există un asemenea grup parlamentar, cei care au mai multe mandate au posibilitatea de a propune un prim-ministru, de a încerca o majoritate. Şi dacă ei vin cu Dacian Cioloş, eu ridic pălăria şi spun asta este soluţia celor care au primit încrederea cetăţenilor", a spus liderul UDMR la RFI.

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor UDMR
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close