x close

Kelemen Hunor: Vizita lui Iohannis în Ținutul Secuiesc, un pas în vederea realegerii sale

07 Aug 2017   •   19:45
Kelemen Hunor: Vizita lui Iohannis în Ținutul Secuiesc, un pas în vederea realegerii sale

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, într-un interviu acordat cotidianului clujean de limba maghiară Szabadság, că vizita şefului statului în Ţinutul Secuiesc ar fi trebuit să aibă loc în 2015, nu abia acum, dar este un mesaj că ia în considerare zona ca pe o "entitate", potrivit news.ro.

„Ar fi fost bine dacă această vizită era în 2015 şi nu în 2017, deoarece vizita de acum poate fi considerată un pas în vederea alegerii sale pentru un nou mandat, mai ales că, de când este preşedinte, nu a transmis niciun mesaj şi nu a făcut nimic pentru alegătorii maghiari. La alegerile prezidenţiale, majoritatea maghiarilor a votat cu Klaus Iohannis”, a spus liderul UMDR, potrivit traducerii interviului oferită de formaţiune.

El afirmă că, imediat după vizita din Secuime, Iohannis a mers la Mărăşti, pentru a comemora luptele din Primul Război Mondial, având astfel grijă "ca nu cumva să fie acuzat de prietenie cu comunitatea maghiară".

„Până în prezent, nu a existat o astfel de vizită prezidenţială în care şeful statului să se întâlnească în acelaşi timp cu toţi liderii administraţiei locale din Ţinutul Secuiesc, iar aceasta poate fi considerată chiar un mesaj din partea lui, şi anume că ia în considerare Ţinutul Secuiesc ca pe o entitate. Am cerut preşedintelui, printre altele, să se folosească de drepturile pe care le deţine - în calitatea sa de preşedinte- şi să îşi asume rolul de mediator atunci când se accentuează atitudinea anti-maghiară, tocmai pentru a exista un factor de echilibru şi pentru a tempera atitudinea majorităţii", a spus liderul Uniunii

El a reamintit propunerea făcută în 2015, ca preşedintele ţării să fie iniţiatorul unui nou pact dintre majoritate şi minoritate, "iar acest lucru este de actualitate şi foarte necesar şi în 2017".

Citeşte mai multe despre:

Kelemen Hunor iohannis vizita tinutul secuiesc
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati