Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor: Vom avea o strategie electorală diferită în 2012, din cauza comasării alegerilor

Kelemen Hunor: Vom avea o strategie electorală diferită în 2012, din cauza comasării alegerilor

Kelemen Hunor: Vom avea o strategie electorală diferită în 2012, din cauza comasării alegerilor
Sursa foto: Foto: INTACT Images
12 Ian 2012   •   19:46

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, că Uniunea va avea o strategie electorală total diferită faţă de cele din 2004 sau 2008, în condiţiile în care în 2012 alegerile locale şi cele parlamentare vor fi comasate, informează Mediafax.

Hunor a adăugat că toate partidele vor avea strategii electorale diferite şi alte abordări, în cadrul unei conferinţe de presă la Cluj-Napoca.

"Cred că toţi actorii politici vor veni, în 2012, cu o strategie total diferită faţă de 2004 şi 2008 numai pentru un singur motiv, că vor fi alegeri comasate. Alegerile parlamentare şi locale se vor organiza împreună şi asta înseamnă o abordare mult mai nuanţată, mult mai flexibilă şi o strategie total diferită. Sigur că vom avea o strategie diferită faţă de alţi ani", a spus Kelemen.

Referitor la colaborarea cu celelalte partide maghiare, Helemen Hunor a declarat că Uniunea rămâne deschisă şi, sub identitatea UDMR, fiecare partid maghiar are posibilitatea de a intra în competiţia electorală.
   
"Nu ştiu dacă ei vor candida, habar nu am dacă vor să candideze în 2012, să aibă candidaţi, unde şi în ce modalitate vor să intre în competiţie. Nu am discutat cu ei, dar avem uşile deschise şi, sub identitatea UDMR, fiecare are posibilitatea de a intra în competiţie şi de a asuma un rol în politică", a spus Kelemen.
   
Guvernul şi-a angajat răspunderea asupra proiectului de lege privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, şedinţa Parlamentului în acest sens având loc în 15 decembrie.

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close