Antena 3 CNN Politică Kelemen: Recomand ca UDMR să voteze în Parlament decretul de prelungire a stării de urgență

Kelemen: Recomand ca UDMR să voteze în Parlament decretul de prelungire a stării de urgență

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că recomandă colegilor săi parlamentari ca Uniunea să voteze în Parlament decretul emis marți de preşedintele Klaus Iohannis privind prelungirea stării de urgenţă cu o lună.

Kelemen: Recomand ca UDMR să voteze în Parlament decretul de prelungire a stării de urgență
14 Apr 2020   •   16:07

Kelemen Hunor a declarat, marţi, corespondentului Mediafax că înainte de a vedea unde începe perioada de descreştere, nu se poate vorbi despre o relaxare.

„Era de aşteptat să fie prelungită starea de urgenţă iar pentru acest lucru era nevoie de un decret prezidenţial care a fost semnat şi trimis la Parlament. Probabil joi se va dezbate în Parlament şi se va vota. Înainte de Paştele Ortodox şi înainte de a vedea unde începe perioada de descreştere nu putem vorbi despre o relaxare, deci nu putem spune că, după o lună, am rezolvat şi am trecut de ceea ce era mai greu. Voi recomanda colegilor mei parlamentari din UDMR să votăm acest decret prezidenţial. Nu tot ce face Guvernul în această perioadă este în regulă, dar este nevoie de prelungirea stării de urgenţă cu încă o lună”, a spus Kelemen.

Acesta a susţinut că, în această perioadă, au fost multe decizii luate de Guvern care pot fi sancţionate, fiind extrem de multe bâlbâieli.

„Putem critica Guvernul pentru lipsa de viziune şi lipsa de curaj în ceea ce priveşte perioada post-criză şi ajutorarea firmelor şi păstrarea locurilor de muncă. (...) Guvernul nu este la înălţimea situaţiei în ceea ce priveşte pregătirea societăţii, a administraţiei, a ţării şi economiei pentru perioada post-epidemie”, a subliniat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a menţionat că fiecare partid are capacitatea de a analiza situaţia dar crede că şi alte formaţiuni, cum sunt USR şi PMP, vor vota în Parlament prelungirea stării de urgenţă.

UDMR va avea, miercuri, o şedinţă online a grupurilor parlamentare în care se va lua, oficial, o decizie privind votul din Parlament.

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor UDMR Klaus Iohannis
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close