Antena 3 CNN Politică Kelemen: UDMR a câştigat alegerile comparativ cu celelalte partide maghiare şi scrutinul din 2008

Kelemen: UDMR a câştigat alegerile comparativ cu celelalte partide maghiare şi scrutinul din 2008

Kelemen: UDMR a câştigat alegerile comparativ cu celelalte partide maghiare şi scrutinul din 2008
Sursa foto: Foto: Mediafax
11 Iun 2012   •   16:33

UDMR a câştigat alegerile locale comparativ cu celelalte partide maghiare şi cu scrutinul din anul 2008, obţinând un număr mai mare de primari decât în urmă cu patru ani, a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele UDMR Kelemen Hunor, informează Mediafax

Hunor este de părere că rezultatele din alegeri ale comunităţii maghiare "au dovedit că electoratul UDMR doreşte o reprezentare puternică la nivelul administraţiei locale".
   
"UDMR a câştigat alegerile locale atât în comparaţie cu celelalte partide maghiare, cât şi în comparaţie cu rezultatele noastre din 2008. În acest moment avem 203 primari aleşi după alegerile de duminică, cu 19 primari mai mult ca în 2008, când am avut 184 de primari. Rezultatele comunităţii maghiare au dovedit că electoratul nostru doreşte o reprezentare puternică la nivelul administraţiei locale, atât la nivelul primăriilor, cât şi al consiliilor judeţene, şi ei au votat pentru unitate în cadrul UDMR", a spus Kelemen.
   
Kelemen a spus că, în comparaţie cu rezultatele UDMR, "PCM şi PPMT împreună au câştigat cam atâtea voturi, dar mai puţine primării şi mai puţine mandate decât au câştigat în urmă cu patru ani cei de la PCM".
   
"Cei care au înfiinţat partidul lui Tokes au zis că vor să mobilizeze 600.000 de votanţi. Nu au reuşit să mobilizeze nimic şi chiar au făcut rău comunităţii maghiare. Eu cred că investiţia în cele două partide este una pierdută. Dacă s-ar putea face o comparaţie cu o firmă privată, cel care pierde o competiţie de acest gen a doua zi merge să caute un alt job. Aceasta ar fi soluţia cea mai bună pentru cei care au înfiinţat cele două partide", a afirmat el.
   

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close