Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii privind organizarea juridică

Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii privind organizarea juridică

Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii privind organizarea juridică
20 Iul 2018   •   15:58

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de promulgare a legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, anunţă Administraţia Prezidenţială într-un comunicat. 

Principala prevedere a legii este înfiinţarea Secţiei speciale pentru investigarea magistraţilor în cadrul Parchetului General. 

Joi, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a fost nevoit să promulge legea, după ce a epuizat toate procedurile de contestare, şi a solicitat Parlamentului reintroducerea în circuitul legislativ a Legilor Justiţiei odată cu sesiunea de toamnă. 

"După finalizarea tuturor procedurilor posibile de contestare, preşedintele României este însă cel care trebuie să promulge legile. În acest moment, în privinţa Legii 304/2004, care priveşte organizarea judiciară, am epuizat din păcate toate căile constituţionale pe care le am la dispoziţie şi prin urmare sunt obligat prin Constituţie să promulg această lege. Asta nu înseamnă nici pe departe că parcursul acestei legi s-a finalizat. Nici vorbă. În virtutea atribuţiilor fundamentale pe care mi le conferă Constituţia României, solicit în mod expres Parlamentului României ca imediat ce se reia sesiunea parlamentară - sesiunea de toamnă - să reintroducă aceste legi în circuitul parlamentar şi să le corecteze aşa cum solicită cei avizaţi. Această lege ridică multe probleme pe fond şi conţine dispoziţii neclare, lipsite de coerenţă, lipsite de previzibilitate", a precizat Iohannis.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Iohannis decret promulgare lege Klaus Iohannis
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close