Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis a suspendat ședința CSAT. S-a ajuns la "discuții prelungite"

Klaus Iohannis a suspendat ședința CSAT. S-a ajuns la "discuții prelungite"

Klaus Iohannis a suspendat ședința CSAT. S-a ajuns la "discuții prelungite"
11 Dec 2018   •   17:43

Update: Klaus Iohannis a suspendat, marți, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Au fost discuții prelungite pe securitatea națională. Ședința va fi reluată pe data de 19 decembrie.

„​Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care a avut loc marți, 11 decembrie a.c., a fost suspendată de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la solicitarea membrilor Consiliului, având în vedere faptul că ordinea de zi a cuprins tematici importante referitoare la apărarea țării și securitatea națională, fapt care a generat discuții prelungite. Drept urmare, Președintele României a decis reluarea ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării în data de 19 decembrie a.c., pentru continuarea analizei subiectelor aflate pe ordinea de zi”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Știrea inițială

Premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Klaus Iohannis au luat parte la şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Este prima întâlnire a celor doi, după ce Klaus Iohannis a refuzat să semneze numirile ministrilor de la Dezvoltare şi Transporturi şi a lansat mai multe atacuri la adresa prim-ministrului.

Potrivit unor surse politice, nu au existat discuții între Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis legat de situația din Guvern, nici înainte de ședință, nici după.

Citește și: Dăncilă și Iohannis, față în față la ședința CSAT

Printre subiectele care au fost ordinea de zi a şedinţei CSAT se află planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2019 – 2028.

În CSAT s-a mai discutat și programul propriu de activitate pentru anul viitor, planul de întrebuinţare a Forţelor Armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în 2019, precum şi Planul Naţional de Priorităţi Informative pentru 2019. 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close