Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, amuzat de propunerea ca bugetarii care câștigă mai mult decât el să fie supraimpozitați: "Măsuri scoase cu penseta"

Klaus Iohannis, amuzat de propunerea ca bugetarii care câștigă mai mult decât el să fie supraimpozitați: "Măsuri scoase cu penseta"

Președintele Klaus Iohannis a făcut primele declarații despre propunerile privind supraimpozitarea veniturilor mari, pe care le numește "măsuri scoase cu penseta".

Klaus Iohannis, amuzat de propunerea ca bugetarii care câștigă mai mult decât el să fie supraimpozitați: "Măsuri scoase cu penseta"
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Apr 2023   •   09:55

Klaus Iohannis a tratat cu ironie propunerea supraimpozitării veniturilor mari și a declarat că este nevoie de o analiză aprofundată, care să conducă la măsuri bazate pe sustenabilitate și echitate socială.

"Cred că ar fi un număr considerabil de persoane impozabile, care au salariul mai mare decât președintele, dar aceasta este o problemă sistemică și nu cred că poate fi rezolvată prin măsuri punctuale.

Trebuie să avem o discuție aprofundată pentru a garanta sustenabilitatea sistemului de impozitare. Aşa măsuri scoase cu penseta dintr-un pachet posibil, pot fi discutate.

Toate trebuie să fie discutate, dar eu mă aștept de la coaliție să vină cu o soluție integratoare. Dacă vrem să umblăm la salarii și impozitare, în regulă, dar hai să o facem pe tot sistemul și să căutăm ceea ce se numește sustenabilitate și echitate socială", a spus președintele României.

Citește și: ”Aberațiile” din legea salarizării. Un șofer câștigă cât un profesor cu 25 de ani vechime

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis supraimpozitare
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close