Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, atac violent la unele partide: Atrag ca un magnet penalii!

Klaus Iohannis, atac violent la unele partide: Atrag ca un magnet penalii!

Klaus Iohannis, atac violent la unele partide: Atrag ca un magnet penalii!
18 Oct 2016   •   16:06

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Preşedintele Klaus Iohannis a precizat marţi că nu va recomanda un anumit partid în campania electorală pentru alegerile parlamentare, dar a subliniat că se va implica în "conştientizarea nevoii de reformă şi în clarificări".

"Eu mă implic în conştientizarea nevoii de reformă, de politică curată, transparentă, dar nu cred că mă vedeţi pe mine spunând 'votaţi acest partid sau acest partid'. Fiecare alegător va avea libertatea să aleagă, dar eu vreau să particip în clarificări şi vreau să vin cu lămuriri care sunt importante pentru români înaintea alegerilor", a explicat Iohannis.

Şeful statului a atras atenţia că unele partide au eliminat din discuţie penalii, în timp ce alţii îi "atrag ca magnetul".

"Ştiţi care este problema cu partidele noastre? Nu există niciun partid foarte bine reformat, foarte modern, foarte deschis, dar există partide - şi nu vreau să nominalizez, că o să vă daţi seama singuri - care au înţeles nevoia de reformare, care se străduiesc cât se poate de bine, vom vedea după ce cunoaştem listele depuse de partide. Deocamdată putem doar să bănuim, dar se vede cu ochiul liber că sunt unii care au eliminat din discuţie penalii şi sunt alţii care parcă îi atrag ca magnetul; sunt unii care au înţeles că nu le este uşor, că trebuie să meargă spre transparentizare, spre reformă, să întărească lupta anti-corupţie, sunt alţii care parcă dimpotrivă îşi atrag penalii în partide, fac găşti acolo, încearcă să se lupte cu justiţia. Aceste lucruri trebuie să le vadă alegătorii şi aici vreau să mă implic ca să vadă de ce este important să mergem pe aceste principii şi în final cred că putem să vedem foarte uşor care sunt partidele care chiar vor să se reformeze, chit că le este greu şi au înţeles mesajul, şi care sunt partidele pe care nu le interesează absolut deloc să se reformeze, pe care nu le interesează absolut deloc ce-şi doresc românii", a subliniat Iohannis.

Preşedintele Iohannis a susţinut că instituţiile statului nu se implică în campania electorală, făcând referire la o solicitare a liderului PSD, Liviu Dragnea.

"Instituţiile statului nu se implică, nici nu au avut de gând să se implice în campania electorală. Hai să fim serioşi! Suntem o ţară cu un sistem democratic stabil, cu instituţii serioase. O astfel de solicitare ar fi fost bună probabil acum câţiva ani, între timp instituţiile au înţeles foarte bine care este rolul lor în campania electorală şi în procesul electoral", a completat şeful statului.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ofiţer militar rus capturat şi umilit de mercenarii Wagner
x close