Antena 3 Politică Klaus Iohannis: „Atrag atenţia Guvernului, în mod răspicat, să nu sacrifice viitorul nostru economic”

Klaus Iohannis: „Atrag atenţia Guvernului, în mod răspicat, să nu sacrifice viitorul nostru economic”

de S.T.    |    20 Mai 2019   •   19:50
Klaus Iohannis: „Atrag atenţia Guvernului, în mod răspicat, să nu sacrifice viitorul nostru economic”
Sursa foto: Foto: Facebook/ Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj participanţilor la evenimentul „Innovation Labs 2019 - Demo Day”, în care a atras atenţia Guvernului să nu „sacrifice viitorul economic” al României şi a făcut apel la tineri să se implice în viaţa politică.

„România are toate atuurile pentru a deveni un hub de inovare regional. Prin circa 6% din PIB, sectorul digital autohton este un motor important al performanţelor economice şi al inovării, recunoscut, ca atare, şi în afara graniţelor ţării. Produsele digitale româneşti sunt competitive în Europa şi în Statele Unite ale Americii. Companiile IT din România au înregistrat creşteri puternice în ultima decadă. Start-up-urile s-au dublat, iar activitatea în domeniu acumulează creşteri anuale consistente. Toate acestea ne bucură, dar trebuie valorificate la scară naţională. Însă, pentru ca acest lucru să se întâmple, mediul de afaceri trebuie să beneficieze de predictibilitate şi încredere. Din păcate, mediul de afaceri românesc a primit din partea Guvernului măsuri hazardate şi intempestive, fără consultare şi fără o minimă fundamentare, mesaje adverse pentru investitorii străini şi lipsă de respect pentru antreprenoriatul românesc”, a explicat Iohannis, în mesajul prezentat de consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu, la evenimentul care a avut loc la Bucureşti.

Potrivit şefului statului, digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei publice arată că lucrurile trebuie schimbate rapid.

„Guvernul nu a făcut nimic în această privinţă, deşi suntem pe ultimul loc în Europa, inclusiv ca decalaj de acces la lumea digitală între mediul urban şi cel rural. Atrag atenţia Guvernului, în mod răspicat, să nu sacrifice viitorul nostru economic vânzând oamenilor doar iluzii statistice, care se vor dovedi deşarte în anii următori, aşa cum România a simţit deja anularea creşterii economice, în anii de criză”, a subliniat Iohannis.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close