Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis anunță că România va elimina treptat cărbunele până în 2030

Klaus Iohannis anunță că România va elimina treptat cărbunele până în 2030

Președintele Klaus Iohannis a spus miercuri, la Summitul privind Ambițiile Climatice, că România va elimina treptat cărbunele până în 2030 și va ecologiza complet siturile minelor de cărbune până în 2032.

Klaus Iohannis anunță că România va elimina treptat cărbunele până în 2030
Sursa foto: Inquam Photos /George Calin
de Silvia Preda    |    20 Sep 2023   •   19:20

"Din 1990, România și-a redus emisiile de gaze cu efect de seră cu peste două treimi, multiplicându-și în același timp PIB-ul. În prezent, România are unul dintre cele mai scăzute niveluri de astfel de emisii pe cap de locuitor din Uniunea Europeană. Ne angajăm ferm să accelerăm în continuare atingerea țintei net-zero emisii! România va elimina treptat cărbunele până în 2030 și va ecologiza complet siturile minelor de cărbune până în 2032.

Două miliarde de euro au fost angajate recent la nivel național pentru generarea, stocarea și transportul de energie regenerabilă, precum și pentru eficiența energetică, prin REPowerEU. România găzduiește unele dintre cele mai mari centre europene de formare pentru tehnicieni în energie regenerabilă, inclusiv din țări în curs de dezvoltare", a spus președintele.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, la New York: "România a atins deja 62% din țintele naționale pentru 2030 în privința Dezvoltării Durabile"

Președintele Klaus Iohannis susține că România lucrează pentru adaptarea agriculturii la schimbările climatice și pentru îmbunătățirea accesului la alimente în întreaga lume.

"Având în vedere succesul nostru în Malawi și Tanzania, ne propunem să extindem astfel de programe în următorii doi ani, în special în țările africane", a precizat Klaus Iohannis.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close