Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis cheamă partidele la consultări

Klaus Iohannis cheamă partidele la consultări

Klaus Iohannis cheamă partidele la consultări
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Apr 2015   •   15:17

De la Sibiu, unde celebrează Paştele Catolic, preşedintele Klaus Iohannis anunţă că va avea treabă cu partidele, în scurtă vreme.

A dat vestea pe contul său de Facebook. Mai exact, a scris aşa: După sărbătorile de Paşti, voi relua consultările cu partidele politice şi vom evalua cât s-a realizat din calendarul acţiunilor stabilite la începutul sesiunii parlamentare.

Ultimele consultări ale preşedintelui cu partidele au fost în 28 ianuarie, subiectul acestora fiind priorităţile legislative ale sesiunii parlamentare, precum votul în diaspora, finanţarea campaniilor electorale şi a partidelor şi ridicarea imunităţii parlamentare.
   
Alte consultări cu partidele au avut loc în 12 ianuarie, tema lor fiind încheierea unui acord politic cu scopul asigurării, în anul 2017, a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Ministerul Apărării Naţionale.

"Cred că preşedintele Iohannis vrea să ajungă cât mai aproape de îndeplinirea acelui angajament public intern şi extern, potrivit căruia vrea să ridice monitorizarea MCV prin decizia Comisiei Europene", a afirmat realizatorul "Punctul de Întâlnire", Radu Tudor, într-o intervenţie telefonică la Antena3.

Radu Tudor a subliniat că modul în care Parlamentul a reacţionat la cererile instituţiilor judiciare a creat nemulţumire preşedintelui, care acum va fi nevoit să îşi folosească influenţa pentru a produce o schimbare în rândul parlamentarilor. 

"Sper că nu va mai face iar confuzie între instutuţii judiciare şi justiţie", a mai spus Radu Tudor.

 
După sărbătorile de Paști, voi relua consultările cu partidele politice și vom evalua cât s-a realizat din calendarul acțiunilor stabilite la începutul sesiunii parlamentare.

Posted by Klaus Iohannis on 4 Aprilie 2015

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close