Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis cheamă partidele la consultări, după demisia lui Tudose

Klaus Iohannis cheamă partidele la consultări, după demisia lui Tudose

Klaus Iohannis cheamă partidele la consultări, după demisia lui Tudose
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de S.T.    |    16 Ian 2018   •   13:36

Preşedintele Klaus Iohannis se va consulta miercuri, la Palatul Cotroceni, cu partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis marţi o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, informează Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat.

Fiecare delegaţie poate fi formată din maximum cinci persoane, precizează sursa citată.

Potrivit agendei şefului statului, consultările vor începe la ora 12.00, cu reprezentanţii PSD şi ALDE. La ora 13,00 sunt programate consultările cu PNL, la 14,00 - cu USR, la 14,30 - cu PMP, iar la 15,00 - cu UDMR. Reprezentanţii grupului parlamentar al minorităţilor naţionale se vor întâlni cu preşedintele la ora 15,30.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că l-a desemnat pe Mihai Fifor, actualul ministru al Apărării, să exercite interimar funcţia de prim-ministru al României, în urma demisiei lui Mihai Tudose, şi că va avea miercuri consultări cu partidele şi formaţiunile parlamentare.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close