Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, anunțul momentului în criza scumpirilor: "Vinovat pentru inflația din România este Vladimir Putin"

Klaus Iohannis, anunțul momentului în criza scumpirilor: "Vinovat pentru inflația din România este Vladimir Putin"

Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit astăzi despre inflația din țară și prețurile tot mai mari. "Toate acestea au o singură cauză: războiul lui Putin din Ucraina", a spus acesta.

Klaus Iohannis, anunțul momentului în criza scumpirilor: "Vinovat pentru inflația din România este Vladimir Putin"
Sursa foto: Hepta | Abaca Press
de Mia Lungu    |    12 Mai 2022   •   13:28

"Inflație e doar un factor. Ca să încep sigur: am încredere că Guvernul României a luat și va lua măsurile care se impun. Această inflație și prețurile nu au apărut pentru că cineva în România a lucrat prost și nu și-a făcut treaba. Aceste probleme o să fie la nivel global. Toate acestea, repet - toate acestea - au o singură cauză: războiul lui Putin din Ucraina", a spus Klaus Iohannis.

"Sigur, Guvernul România poate să amelioreze, însă problema nu e una românească, ci una globală. Aceste chestiuni trebuie tratate. Am avut o discuție cu premierul. Deci trebuie să fie realiști. Crizele nu se vor termina mâine, iar Guvernul și Parlamentul își fac treaba. Nu este cazul să încercăm să aruncăm vina asupra Guvernului, Parlamentului sau clasei politice. Vinovat este Putin!

Aceasta e situația: pentru români e important să știe că acest Guvern își dă silința”, a spus Iohannis.

"Ne împrumutăm mai scump din cauza inflației crescute, inflație influențată de prețul la energie.  Dacă românii caută pe cineva vinovat, e ușor de identificat, se numește Putin ș Federația Rusă. Guvernul caută să diminueze acest impact. Nu suntem singurii care ne împrumutăm mai scump. Nu se așteaptă nimeni ca acum când inflația e 13% să ne împrumutăm la aceleași sume ca anul trecut.

Nu încercați să căutați vinovații în Parlament, problema vine de la război, și ca să nu trăim cu iluzii deșarte, și dacă războiul se termină mâine, criza nu se termină, ea se va prelungi", a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, replică la afirmațiile lui Mugur Isărescu: "Probabil în parc la ei sunt mai mulți tei și se bea ceai mai mult"

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu le-a recomandă românilor să abordeze cu calm explozia prețurilor și i-a sfătuit să bea ceai de tei.

Referitor la această afirmație, Klaus Iohannis a spus că în parcul de la Banca Națională sunt mai mulți tei și de aceea se bea mai mult ceai de acest tip.

”Mă rog, probabil acolo sunt mai mulți tei în parc și de aceea se bea mai mult. Toată lumea va resimți efectele inflației și este evident că trebuie să fim mai atenți la ce cheltuim, cât cheltuim. Guvernul lucrează la anumite scheme de compensare la pensii, la salarii. Trebuie să fim conștienți că acest război va produce mai multe crize și trebuie să fim atenți ce și cât cheltuim”, a spus Klaus Iohannis.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close