Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis: Dacă și acest Guvern ar cădea, ar trebui să-mi pun întrebarea dacă PSD are capacitatea să guverneze

Klaus Iohannis: Dacă și acest Guvern ar cădea, ar trebui să-mi pun întrebarea dacă PSD are capacitatea să guverneze

Klaus Iohannis: Dacă și acest Guvern ar cădea, ar trebui să-mi pun întrebarea dacă PSD are capacitatea să guverneze
12 Oct 2017   •   12:13

Preşedintele Klaus Iohannis și-a exprimat convingerea că premierul Mihai Tudose este de bună-credinţă, arătând că nu dorește altceva decât să aibă o echipă performantă. Totodată, Iohannis a arătat că, în situația în care acest Guvern ar cădea, atunci își ar trebui să-și pună întrebarea "la modul extrem de serios" dacă PSD ar mai avea capacitatea să guverneze.

"Eu cred că premierul e de bună-credinţă şi doreşte să aibă o echipă performantă", a declarat Klaus Iohannis, joi, după o vizită efectuată la fabrica Ford din Craiova. 

Şeful statului a precizat că atât el, cât şi românii doresc ca PSD "să vină cu nişte rezultate tangibile". "Dacă e nevoie de o remaniere pentru aşa ceva, atunci remaniere să fie", a spus Iohannis.

Totuși, șeful statului a lansat și înțepătură în direcția PSD.

"Trebuie să fim foarte serioși aici. Dacă și acest Guvern ar cădea, atunci cu siguranță ar trebui să-mi pun întrebarea la modul extrem de serios dacă PSD ar mai avea capacitatea să guverneze. Deocamdată nu suntem în această situație".

Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel la stabilitate și la reintrarea într-o zonă de predictibilitate care să permită mediului economic să performeze.

„Este cazul să se liniștească lucrurile, să se reintre într-o zonă de predictibilitate, de stabilitate, pentru a permite și mediului economic să performeze. Avem o creștere economică. Ea se datorează, în bună măsură, consumului care, la rândul lui, e posibil și datorită creșterilor salariale. Până aici, toate bune. Însă, dacă vrem să avem în continuare o economie în creștere, trebuie să trecem la măsuri care sunt predictibile, care aduc dezvoltare pe termen mai lung. Altfel, tot ce am câștigat se pierde”, a mai spus Iohannis.

Declarațiile președintelui Klaus Iohannis, aflat la Craiova

Citește și:

Klaus Iohannis: Un Guvern de tehnocraţi nu este o soluţie pe termen mai lung

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru guvernanți: „ În politică nu funcționează prezumția de nevinovăție”

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close