x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Klaus Iohannis: Am promulgat Bugetul. Cer Guvernului Grindeanu responsabilitate

de 16 Feb 2017   •   14:14
Klaus Iohannis: Am promulgat Bugetul. Cer Guvernului Grindeanu responsabilitate 72

Președintele Klaus Iohannis a promulgat joi Legea Bugetului de Stat și Legea Bugetului Asigurărilor Sociale. Nu fără a lansa un avertisment la adresa Guvernului.

"Această analiză aprofundată a Bugetului a confirmat ceea ce am spus: veniturile la buget sunt supraapreciate, cheltuielile sunt prevăzute în sumă foarte mare. Se confirmă că există prevăzute credite de angajament într-o sumă nemaivăzută de peste 50 de miliarde.

Totuși am decis astăzi să promulg atât Bugetul cât și Bugetul asigurărilor sociale. Țara are nevoie de buget, iar Guvernul are ocazia să dovedească cum va face acest lucru. Pentur Guvern am un mesaj simplu: în cursul acestui exercițiu bugetar cer trei lucruri: responsabilitate, responsabilitate și responsabilitate", a spus Klaus Iohannis, într-o scurtă declarație susținută la Palatul Cotroceni.

Reacția președintelui apare la doar câteva zile după ce acesta a avut o discuție la Cotroceni cu premierul Sorin Grindeanu și cu ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, pe tema legii bugetului.

sati