Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis a desemnat-o pe Viorica Dăncilă pentru fotoliul de premier: Am decis să dau PSD încă o șansă

Klaus Iohannis a desemnat-o pe Viorica Dăncilă pentru fotoliul de premier: Am decis să dau PSD încă o șansă

Klaus Iohannis a desemnat-o pe Viorica Dăncilă pentru fotoliul de premier: Am decis să dau PSD încă o șansă
17 Ian 2018   •   17:35

UPDATE: Klaus Iohannis a desemnat-o pe Viorica Dăncilă pentru fotoliul de premier.

”Am decis să mai acord o șansă PSD-ului” a spus președintele Iohannis.

Președintele a subliniat că, în concordanță cu prevederile constituționale, propunerea PSD-ALDE vine alături de o majoritate parlamentară.

”Argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentară. După consultări, îmi este foarte clar. PSD-ul dispune de o majoritate. Și atunci, cântărind toate argumentele, ținând cont de situația concretă din Parlament, am decis să dau PSD-ul încă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă. Dar, acum, PSD trebuie să performeze. Românii au mari așteptări. Și eu am mari așteptări. PSD-ul a promis lucruri importante” a afirmat președintele, care consideră că din toate aceste promisiuni, până acum, ”prea puțin s-a realizat”.

Știrea inițială

Președintele Klaus Iohannis susține o declarație de presă la ora 17.30. Anunțul apare în aceeași zi în care președintele a avut consultări cu partidele parlamentare pe tema desemnării unui nou premier, în locul lui Mihai Tudose. PSD a propus-o oficial pe Viorica Dăncilă.

 

×
Subiecte în articol: viorica dancila Klaus Iohannis
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close