Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, despre moţiunea de cenzură: „Cred că au şanse bune de reuşită”

Klaus Iohannis, despre moţiunea de cenzură: „Cred că au şanse bune de reuşită”

Klaus Iohannis, despre moţiunea de cenzură: „Cred că au şanse bune de reuşită”
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de S.T.    |    19 Dec 2018   •   17:31

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că le doreşte succes celor care au depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă şi consideră că „au şanse bune de reuşită”.

„Această chestiune se tranşează în Parlament, prin procedurile prevăzute acolo”, a spus Iohannis,.

Întrebat dacă ar fi putut face mai mult pentru susţinerea acestui demers, Iohannis a spus că este strict treaba Parlamentului.

„Cred că trebuie să fim conştienţi că separarea puterilor în stat nu înseamnă să nu meargă Preşedintele la Guvern, fiindcă sunt ambii din Executiv. Deci nu există aşa ceva, separarea puterilor dintre Guvern şi Preşedinte. Şi Guvernul, şi Preşedintele reprezintă latura Executivă a puterii statului, dar Parlamentul este puterea Legislativă, şi în niciun caz nu este treaba Preşedintelui să facă program Parlamentului, cum nici invers, nu este treaba Parlamentului să facă program Preşedintelui. Această chestiune se tranşează în Parlament, prin procedurile prevăzute acolo. Dar sigur, personal, îmi permit să am o simpatie faţă de o parte şi o antipatie faţă de altă parte” a mai spus Iohannis.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close