Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, despre planul României pentru protejarea Moldovei în faţa Rusiei

Klaus Iohannis, despre planul României pentru protejarea Moldovei în faţa Rusiei

Klaus Iohannis, preşedintele României, a precizat, luni, după discuțiile purtate cu Olaf Scholz şi Maia Sandu, că România va continua să acorde sprijin Republicii Moldova în faţa agresiunii Rusiei. Iată cum.

Klaus Iohannis, despre planul României pentru protejarea Moldovei în faţa Rusiei
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Apr 2023   •   17:17

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost primită, luni, la Palatul Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis și de cancelarul german Olaf Scholz cu care a discutat despre situația din Republica Moldova.

Reuniunea trilaterală găzduită de președintele României a avut ca obiectiv consolidarea sprijinului în toate domeniile pentru asigurarea rezilienței, a stabilității și a securității Republicii Moldova și pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova, a transmis Administrația Prezidențială.

În acest context, la finalul întâlnirii, Klaus Iohannis, preşedintele României, a spus:

"Nevoia de asigurare a resurselor energetice pentru următorul sezon. Acestea sunt teme pe care le abordăm cu prioritate și la nivelul Uniunii Europene.

Republica Moldova se află în prima linie, confruntată cu consecințele războiului de la granița sa și cu acțiuni de destabilizare extrem de virulente ale Rusiei, toate puternic resimțite de cetățeni.

"România va fi mereu alături de Republica Moldova"

România va fi mereu alături de Republica Moldova și suntem uniți la nivelul Uniunii Europene în a-i acorda tot sprijinul necesar, inclusiv pentru întărirea rezilienței sale și pentru protejarea în fața acțiunilor de stabilizatoare.

Mărturie stau concluziile angajate adoptate chiar la ultimul Consiliul European. Acestea reafirmă nivelul ridicat de conștientizare la nivelul liderilor europeni a riscurilor și a necesității unei acțiuni hotărâte.

De asemenea, participăm activ la demersurile Uniunii Europene pentru înființarea unei misiuni civile a politicii de securitate și apărare comună Republica Moldova și pentru continuarea sprijinului oferit Republicii Moldova prin facilitatea Europeană pentru pace.

"Republica Moldova se poate baza pe prieteni sinceri"

Înainte să închei, subliniez odată în plus că Republica Moldova nu este singură, iar această reuniune trilaterală de astăzi demonstrează în mod clar acest fapt.

Republica Moldova se poate baza pe prieteni sinceri care i-au fost și sunt mereu alături și care acționează hotărât în sprijinul său", a spus Klaus Iohannis, după trilaterala de la Bucureşti.

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close