Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis a depus flori la memorialul victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie, la New York

Klaus Iohannis a depus flori la memorialul victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie, la New York

Klaus Iohannis a depus flori la memorialul victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001, la New York, în numele celor cinci americani de origine română care şi-au pierdut viaţa.

Klaus Iohannis a depus flori la memorialul victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie, la New York
Sursa foto: presidency.ro
de Alin Tarnovschi    |    22 Sep 2021   •   10:23

Klaus Iohannis a depus trandafiri albi şi a ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie, la memorialul construit în locul turnurilor gemene de la World Trade Center.

Preşedintele se află, în aceste zile, la New York, acolo unde conduce delegaţia României la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU.

La 20 de ani de la atentatele teroriste, Iohannis a depus flori în memoria celor cinci cetăţeni americani de origina română, victime ale atentatelor: Eugen Gabriel Lazăr, Corina şi Alexandru Stan, Joshua Poptean şi Ana Fosteris.

Administraţia Prezidenţială a publicat o serie de fotografii cu momentul în care Klaus Iohannis a depus trandafirii albi pe marginea memorialului, acolo unde sunt gravate numele celor aproape 3000 de victime ale atentatelor de la World Trade Center.

Klaus Iohannis a vorbit despre restricţiile din timpul pandemiei, în discursul susţinut la Adunarea Generală a ONU.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York

Tema celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale este "Construirea rezilienţei prin speranţă vizând recuperarea după pandemia de COVID-19, reconstrucţia durabilă, răspunsul la nevoile planetei, respectarea drepturilor omului şi revitalizarea Organizaţiei Naţiunilor Unite".

"Preşedintele României, Klaus Iohannis, va conduce, în perioada 21-23 septembrie 2021, delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), care va avea loc la New York, Statele Unite ale Americii.

La sesiunea din acest an a Adunării Generale a ONU, pentru prima dată de la începutul pandemiei de COVID-19, lucrările evenimentului se vor derula cu prezenţa fizică a şefilor de stat sau de guvern din statele membre ONU", a transmis Administraţia Prezidenţială

Totodată, Klaus Iohannis va lua parte, miercuri, la invitaţia preşedintelui SUA, Joseph R. Biden Jr., la Summitul Global pe tema coordonării răspunsului internaţional în contextul noului coronavirus (Global COVID-19 Summit: Ending the Pandemic and Building Back Better Health Security to Prepare for the Next).

×
Subiecte în articol: New York Klaus Iohannis
Parteneri
Incendiu într-o hală cu produse petroliere, în Ploieşti
x close