Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis a fost întâmpinat în Grecia de prim-ministrul Mitsotakis și de câinele său "Peanut"

Klaus Iohannis a fost întâmpinat în Grecia de prim-ministrul Mitsotakis și de câinele său "Peanut"

Președintele Klaus Iohannis a fost întâmpinat, vineri, de prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis și de câinele acestuia "Peanut".

Klaus Iohannis a fost întâmpinat în Grecia de prim-ministrul Mitsotakis și de câinele său "Peanut"
Sursa foto: presidency.ro
de Silvia Preda    |    02 Dec 2022   •   19:58

Câinele a fost adoptat în 2021 de prim-ministrul elen cu ocazia Zilei Internaționale a Animalelor fără Adăpost și are acces peste tot în reședință, apărând inclusiv în fotografiile oficiale de la primirile premierului.

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuază o vizită de lucru în Grecia, la Atena, vineri și sâmbătă, ocazie cu care a avut întrevederi cu președintele Katerina Sakellaropoulou și cu prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis și premierul grec au apreciat evoluția dinamică a cooperării în plan economic și în alte sectoare de interes comun, apreciind că trebuie depuse eforturi în continuare pentru valorificarea potențialul existent. Din această perspectivă, a fost analizată dezvoltarea cooperării în domenii precum securitatea energetică europeană, apărarea, protecția civilă, turismul, cultura, educația.

Cei doi lideri au abordat și provocările actuale în materie de asigurare a securității energetice și a unor prețuri accesibile pentru cetățeni.

Au fost discutate și modalitățile de continuare a sprijinului pentru Republica Moldova, afectată de o criză energetică.

De asemenea, președintele a mulțumit pentru sprijinul constant al Greciei privind aderarea României la spațiul Schengen, reafirmat și cu această ocazie de către premierul grec.

×
Subiecte în articol: Peanut Kyriakos Mitsotakis Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close